Hlavní navigace

Videa televize R1 Morava na internetu začne regulovat RRTV

10. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 6. 2010

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání rozhodla o tom, že regionální vysílání televize R1 Morava bude regulovat i na internetu. Vyplývá to z posledního zápisu RRTV, který server DigiZone.cz obdržel. Společnost TV Morava, s.r.o., která je provozovatelem stanice, se stala poskytovatelem audiovizuálních služeb na vyžádání.

K TÉMATU: Začíná platit zákon o audiovizi. Videoweby podléhají stejné regulaci jako televize

RRTV se musí nahlásit každý subjekt, který vysílá prostřednictvím internetu nebo zde nabízí nějaký obsah ve formě videa. Do budoucna to tedy bude mj. také případ televize Bedna.tv nebo serveru Stream.cz. Jeho ředitel Miloš Petana již na začátku června DigiZone.cz řekl, že se k regulaci přihlásí. Aktivně se přihlásíme, potvrdil Petana. Zákon o audiovizuálních mediálních službách, který tuto povinnost přináší, vstoupil v platnost 1. června.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Regulace videoslužeb na internetu? Asi od června, říká šéfka Rady pro vysílání

Jak vyplývá z webových stránek kanálu, společnost TV Morava vznikla v roce 1998 a úspěšně navázala na činnost regionálního studia Kabel Plus Střední Morava. Od té doby pravidelně připravovala pro diváky v Olomouckém kraji regionální zpravodajství, bloky magazínů, soutěžních pořadů a sportovních příspěvků. Diváci mohli sledovat regionální vysílání TV Morava na Primě každý všední den v podvečerních hodinách. Od 1. září 2008 vstoupila stanice pod hlavičku R1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).