Hlavní navigace

Videa na hybridní televizi HbbTV budou regionálně omezována

10. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 11. 2010

Ne všechna videa využívající technologii HbbTV budou moci diváci vidět po celé Evropě. Zatímco veřejnoprávní televize ARD a ZDF nemá problém s tím, aby si diváci přehráli její obsah například i v České republice nebo na Slovensku, u německo-francouzského kulturního kanálu Arte tomu tak není. Stanice se takto budou bránit proti postihu v zemích, pro které nemají vysílací práva.

K TÉMATU: HbbTV nabídne v roce 2011 revoluci v televizní zábavě

BRAND24

Tento krok je ale poměrně překvapivý, protože všechny programy, které zatím HbbTV využívají, s výjimkou německého Sportu 1 ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), svůj signál na satelitu nekódují a prakticky je tak možné jejich vysílání sledovat díky satelitům Astra po celé Evropě. Divák, který si chce přehrát obsah programu Arte, se dočká pouze oznámení: Leider könen Sie diesel Video aus rechtlichen Gründen in Ihrem Land nicht sehen. Stejná hláška ho pak čeká i ve francouzštině.

Server DigiZone.cz se bude technologii HbbTV věnovat podrobně v zítřejším článku a jako první web v České republice vás seznámí s tím, co jednotlivé televize na tomto poli nabízejí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).