Hlavní navigace

VH1 Classic se dnes změnilo na MTV Classic, chce se vrátit ke kořenům

1. 8. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – MTV se rozhodlo vrátit ke svým kořenům a soustředit se na hudební klipy, koncertní pořady a show ze zákulisí zábavního průmyslu. Změna se netýká vysílání VH1 Classic v regionu střední a východní Evropy.

Od začátku srpna se hudební kanál VH1 Classic změní na MTV Classic, jehož programming bude zaměřen na devadesátá léta. Změna byla oznámena prostřednictvím twitterového účtu stanice a měla by symbolizovat návrat ke kořenům stanice. Nebude se ale týkat vysílání stanice VH1 Classic na českém a slovenském trhu a v celém regionu střední a východní Evropy. Na českém trhu zastupuje stanici VH1 Classic při jednání s operátory a distributory společnost Axocom.

Obnovená stanice MTV Classic zahájí vysílání 1. srpna v šest hodin ráno, přesně v den 35. výročí rozjezdu původní MTV. Prvním odvysílaným pořadem bude MTV Hour One, stejná jako v roce 1981.

Po obědě se vysílání ujme tradiční klipový pořad Total Request Live, nazvaný The TRL Decade. Po něm odvysílá MTV Classic maraton těch nejpovedenějších epizod pořadu MTV Unplugged, z nichž některé se na obrazovce neobjevily léta. Vystoupí například Bob Dylan, Alice in Chains, Erykah Badu, Oasis, Neil Young nebo Nirvana.

Kromě Unplugged dojde i na Beavise s Buttheadem nebo Storytellers

Prime time bude věnován animované tvorbě jako je Daria, legendární Beavis & Butt-Head nebo Aeon Flux. Úvodní MTV Hour One bude odvysílána i na facebookovém profilu MTV pomoci funkce Facebook Live. Večerní časy od deseti večer budou věnovány pořadům a seriálům, jako je Run's House, Pimp My Ride, Cribs, Jackass, Punk'd, Wonder Showzen nebo Clone High.

BRAND24

Páteční večery nabídnou kromě Unplugged série nebo biografických Storytellers také živá vystoupení jednotlivých interpretů. O víkendech se diváci dočkají kompletních epizod pořadů, jako jsou The Real World, Laguna Beach nebo Road Rules. Navíc nabídne MTV Classic filmy, koncerty i klipy ze své více než třicetileté historie.

Rebranding je podle serveru Bilboard.com součástí snahy nového vedení pod prezidentem Seanem Atkinsem o návrat k hudebním kořenům MTV. Jedním z prvních změn, kterou Atkins u Viacomem vlastněného kanálu provedl, bylo obnovení série Unplugged koncertů. Ty byly prvním z jedenácti nových formátů, které stanice vyvíjí, mezi dalšími je například hudební soutěž The Voice producenta Marka Burnetta nebo Wonderland, první živá hudební show vysílaná jednou týdně, která se na MTV objevila za posledních dvacet let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).