Hlavní navigace

Veřejnoprávní RTVS chce připravit svá studia pro HD. Bude jí to stát miliony eur

9. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) připravuje rekonstrukci dvou studií, která by měla dosáhnout částky necelých pěti milionů eur, tedy v přepočtu přibližně 127 milionů korun.

Veřejnoprávní médium našich východních sousedů, Rozhlas a televize Slovenska (RTVS), chystá rozsáhlou rekonstrukci vysílacích prostor v Bratislavě. Podle serveru Mediálne.sk bylo vyhrazeno necelých pět milionů eur, tedy v přepočtu přibližně 127 milionů korun, na inovaci studií označených jako md1 a md2. Oba prostory Slovenské televize už podle webu budou připraveny na vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Doposud nebyla RTVS pro „in house“ tvorbu v HD vybavena.

BRAND24

Z ARCHIVU: STV zařazuje do slovenského DVB-T „natrvalo“ kanál Jednotka HD

Mediálne.sk upozorňuje s odvoláním na zástupce televize, že některé prostory už jsou těsně před kolapsem, protože do nich roky neproudily žádné peníze. RTVS nebude na rekonstrukci potřebovat žádnou dotaci. Peníze najde ve vlastním rozpočtu. Rekonstrukce je součástí plánované a nezbytné obnovy zastaralého vybavení studií STV a přechodu na HD vysílání. RTVS přejde postupně na bezpáskovou výrobu a vysílání. Dosáhneme tím jednak výrazně vyšší kvalitu a jednak nižší výrobní náklady při výrobě pořadů, uvedl Rozhlas a televize Slovenska.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).