Hlavní navigace

Veřejnoprávní média na Slovensku zahájila poplatkovou kampaň

27. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 3. 2008

Slovenská televize (STV) a Slovenský rozhlas (SRo) nasadily včera do vysílání informační spoty o změně systému poplatků. Koncesionářské poplatky nahrazuje od 1. dubna úhrada za služby veřejnosti poskytované STV a SRo, informuje hlas v televizní i rozhlasové podobě spotu. Na Slovensku v důsledku nového koncesionářského zákona, který na Apríla vstupuje v platnost, vzniká povinnost platit za rozhlas a televizi každé domácnosti odebírající elektřinu. Poplatek budou lidé hradit dohromady za STV a SRo a jeho základní výše je 140 Sk (110 Kč) měsíčně. Důchodci žijící doma bez mladších členů rodiny a lidé v hmotné nouzi mají platit polovinu, tedy 70 Sk měsíčně. O zahájení kampaně informoval server Stratégie.sk.

PODÍVEJTE SE: Televizní spot o změně poplatků za STV a SRo

Informační kampaň tvoří krátké televizní a rozhlasové spoty, inzerce v tisku – celostátních denících i vybraných týdenících -, diskusní pořady, letáky, plakáty a informační linka, uvádí Stratégie.sk a doplňuje, že veškeré podrobnosti se zájemci dozví na internetových stránkách www.rtvs.sk, www.stv.sk a www.rozhlas.sk. Kampaň potrvá do konce dubna. Do poštovních schránek téměř dvou milionů slovenských domácností přijde během ní například leták s užitečnými informacemi o změně úhrad za služby veřejnosti poskytované STV a SRo. Poplatníci si mohou např. zvolit, jestli chtějí peníze hradit měsíčně, čtvrtletně, pololetně nebo jen jednou za rok.

BRAND24

SOUVISLOSTI:

Zatímco veřejnoprávní média se díky novému zákonu mohou těšit z navýšení příjmu, slovenský tisk se jiného chystaného legislativního zásahu obává. Na protest proti připravovanému tiskovému zákonu vyšlo dnes pět hlavních slovenských deníků s protestní první stranou. Titulní list těchto deníků obsahuje pouze název periodika, upoutávky na další obsah a prohlášení „Sedm smrtelných hříchů slovenského tiskového zákona“.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).