Hlavní navigace

Vedení Českého rozhlasu bude v sobotu diskutovat s posluchači, jak změnit vysílání

24. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vyvrcholí tak série dílčích debat o programu jednotlivých stanic ČRo a výzkum, v němž rozhlas zjišťoval, jak je veřejnost spokojena s jeho vysíláním

Debatou vedení Českého rozhlasu s vybranými čtyřiceti účastníky tzv. Focus Group vyvrcholí tuto sobotu 27. října výzkum o spokojenosti posluchačů se stávajícím vysíláním veřejnoprávního rozhlasu. Veřejnou diskusi bude možné sledovat živě od 14 hodin na webu zpravy.rozhlas.cz. “Cílem výzkumu je zjistit, jak posluchači, ale i ti, kteří ČRo neposlouchají, vnímají obsah pojmu „veřejnoprávní rozhlas“, co od veřejnoprávního média očekávají a jak jejich očekávání naplňuje vysílání jednotlivých stanic ČRo,” přiblížil mluvčí rozhlasu Jakub Čížek.

K TÉMATU: Český rozhlas zvažuje, že už nebude dělat předvolební průzkumy. Volby dopadly jinak

Výzkum byl rozdělen na kvantitativní a kvalitativní část. Kvantitativní dotazování zasáhlo tři tisíce respondentů ve věku od 15 do 70 let, kvalitativní vycházelo z dvanácti diskusních skupin (Focus Group), jichž se zúčastnili posluchači jednotlivých stanic ČRo, včetně těch, kteří daný okruh přestali posluchat. Právě z těchto skupin výzkumná agentura vybrala čtyřicet zástupců, kteří se osobně zúčastní sobotní debaty s vedením rozhlasu.

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas dělal dva paralelní přenosy z Velké pardubické. Výjimka, říká mluvčí

BRAND24

„Český rozhlas v tomto roce odstartoval první ročník evaluačního výzkumu. Jeho cílem je zhodnotit, jak rozhlas plní očekávání posluchačů z hlediska cílů veřejnoprávního média. Podobné projekty jsou realizovány médii veřejné služby i v dalších evropských zemích Snažíme se tak najít nový způsob zpětné vazby na naše vysílání a potřeby rozhlasového publika,“ vysvětlil Václav Hradecký, vedoucí Oddělení Výzkumu a analytiky ČRo.

Záznam debaty rozhlas umístí na stránku www.rozhlas.cz/press.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).