Hlavní navigace

Večer startuje v analogu na satelitu nová televizní stanice

1. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 1. 2011

Televizní diváci, kteří ještě vlastní analogový satelitní přijímač, se mohou těšit na to, že se jim dnes večer o jednu stanici rozšíří programová nabídka. Není to ale úplně tak přesné. Nový rok začal teprve doslova před několika hodinami, ale analogový signál přestaly distribuovat na družici Astra, pozice 19,2 stupně východně, už dvě televizní stanice – 9 Live a MTV Deutschland – večer se k nim přidá třetí.

ČTĚTE TAKÉ: Letošek už má svou první oběť na satelitu, německý kanál 9 Live

Dnes v noci již nemohli televizní diváci na satelitu naladit analogové program Astro TV. Místo něho viděli na jeho pozici pouze černou obrazovku s velkým modrým logem operátora SES Astra. Právě tu dnes využije poprvé německý program Sixx, jehož vysílání je určeno především ženám. Tomu odpovídá i programové schéma – seriály a různé lifestylové magazíny. Sixx se bude na této pozici střídat s dětským kanálem Ki.KA. Ten vysílá v době od 6 do 21 hodin. Program tak bude nově dostupný pro dalších přibližně 5,5 milionu domácností v Německu.

BRAND24

Parametry příjmu: Astra 1M (19,2 stupně východně), 10714/H, audio 7.02:7.20 GHz, norma PAL.

Německý kanál Sixx láká na analogové vysílání také na svém webu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).