Hlavní navigace

Vaši práci jsem konzultoval s politiky, přiznal prý Daniele Drtinové šéf České televize

13. 9. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Daniela Drtinová v rozhovoru pro aktuální vydání magazínu Pátek Lidových novinek pochopitelně vzpomněla i na odvolání šéfky Nových médií České televize Pavlíny Kvapilové.

Generální ředitel České televize Petr Dvořák podle slov moderátorky Daniely Drtinové konzultoval její práci s některými politiky. Drtinová byla nedávno přesunuta z prestižní analyticko-zpravodajské relace Události, komentáře do méně sledovaného Interview ČT 24, které nově nese její jméno. Moderátorka to uvedla v otevřeném rozhovoru pro aktuální vydání magazínu Pátek Lidových novin. Drtinová si původně myslela, že informaci, jež se k ní donesla, je pouze fámou, ale Dvořák ji tuto skutečnost potvrdil.

K TÉMATU: Daniela Drtinová kývla na nabídku České televize, bude moderovat Interview

Vy si myslíte, Danielo, že se nemohu zeptat politiků na to, jak pracujete? Vždyť to je přece významná cílová skupina, citovala moderátorka ze schůzky s generálním ředitelem, která proběhla po jejím přeřazení do Interview. Odpověď ji překvapila a reagovala slovy: Pane generální řediteli, já si myslím, že ředitel sebevědomé veřejnoprávní televize nechodí za politiky a neptá se jich na své moderátory. Petr Dvořák podle jejích slov svůj postup označil za správný. Daniela Drtinová uvedla, že ze strany vedení teď necítí nadstandardní podporu.

GLOSA: Proč šéfové zpravodajství ČT prostě neřeknou, že jim Drtinová nevyhovuje?

Spíš si musím velmi hlídat, abych neudělala chybu, protože by se mohla někomu hodit, konstatovala Drtinová. Řadě politiků se prý nemuselo líbit především to, že se s politiky nemaže žena. Když to trochu zlehčím, každý z nich má nějakou podobnou semetriku doma. A teď s ním cvičí další xantipa ještě večer před kamerami? Když je ostrý moderátor – muž, je zkrátka tvrdý a je to v pořádku. Ale když je ostrá moderátorka, je semetrika. Já si nevymýšlím, politici na to téma vtipkovali často, konstatovala moderátorka Interview.

ČTĚTE TAKÉ: Martin Veselovský žádá ředitele ČT, ať vysvětlí odvolání Daniely Drtinové

Daniela Drtinová taktéž promluvila o podpoře někdejší šéfky Nových médií Pavlíny Kvapilové, která měla být ze své pozice odvolána pro nadbytečnost a navíc dle svých slov ztratila podporu generálního ředitele Dvořáka. Drtinová uvedla, že je pochopitelně právem šéfa České televize odvolávat manažery, ale je škoda, že končí ti, kteří na infekci, tedy chyby ve fungování zpravodajství, upozorňují. Proto také Kvapilové svou podporu známá moderátorka vyjádřila. Já jsem zaměstnanec. Loajální zaměstnanec. Ale nejsem slouha, řekla o sobě.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Pavlína Kvapilová definitivně končí v ČT, dostala výpověď pro nadbytečnost

Odvolání Pavlíny Kvapilové z vedení České televize se nelíbilo ani šéfeditorce Nových médií Angelice Bazalové. Ta se nedávno Kvapilové zastala na stránkách zpravodajského serveru iDNES.cz, kde popsala svůj názor na celou kauzu. Někdejší šéfka sekce, která pro veřejnoprávní instituci vyvíjí aplikace pro hybridní televizi, chytrá zařízení a webové stránky, ale nechce své odvolání nechat jen tak. Ve veřejném statusu z 11. září na sociální síti Facebook uvedla, že předala Petru Dvořákovi dokument zpracovaný jejími právníky. Na základě právní analýzy vyvozují, že mé odvolání ze 30.8. je neplatné, konstatovala Kvapilová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).