Hlavní navigace

Václav Moravec skončí v Rádiu Impuls, kvůli možnému střetu zájmů

13. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Moravec se s Impulsy objevoval v rozhlasovém éteru pravidelně téměř každý všední den, konkrétně od pondělí do čtvrtka. Jeho hosty byli politici, sportovci i další mediálně známí lidé.

Na konci února skončí se svými rozhlasovými debatami na nejposlouchanější české stanici Rádio Impuls elitní moderátor Václav Moravec, který se na tom dohodl s veřejnoprávní televizí. Informuje o tom server Týden.cz. Novým majitelem Impulsu se stala společnost Agrofert podnikatele a politika Andreje Babiše. Podle České televize, respektive její mluvčí Alžběty Plívové, by se mohl Moravec dostat do možného střetu zájmů. Plívová uvedla, že chce veřejnoprávní médium nadále zachovat „vysokou úroveň, důvěryhodnost a nestrannost“ svého nedělního poledního diskusního pořadu. To samé sdělila i DigiZone.cz.

Tipy C

Z ARCHIVU: Na návštěvě u… předvolebních Otázek Václava Moravce Speciál

Týden připomněl, že v Moravcově pořadu na Impulsu už se objevila například ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová, která v posledních parlamentních volbách kandidovala a následně i zvítězila právě za hnutí ANO, které vede Andrej Babiš, jemuž Agrofert patří. Společnost koupila firmu Londa, která je provozovatelem Impulsu, na konci loňského roku. Kromě nejposlouchanějšího rádia k ní náleží i RockZone – rozhlasová stanice vysílající na frekvenci 105.9 MHz pouze na území Prahy. Babiš dále vlastní také mediální dům Mafra, který vydává mimo jiné deníky MF DNES a Lidové noviny a provozuje hudební stanice Óčko.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).