Hlavní navigace

Václav Kasík: Český rozhlas si ponechá Radiožurnál i Radio Česko

9. 1. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
9. 1. 2006

I po přechodu na zemské digitální vysílání si Český rozhlas (ČRo) ponechá jak stanici ČRo 1 – Radiožurnál, tak zpravodajskou stanic Radio Česko, jenž se s Radiožurnálem do značné míry programově překrývá (Radio Česko přebírá část vysílání Radiožurnálu, zpravodajský okruh zase vyrábí některé příspěvky pro Radiožurnál). V nedělním rozhovoru pro server Česká média to řekl generální ředitel ČRo Václav Kasík.

BRAND24

Radiožurnál je především zpravodajsko-publicistická stanice, která má určitou plochu věnovanou hudbě, a to takové hudbě, která je pro většinového posluchače. Stanice může samozřejmě projít různými změnami, ale jsme přesvědčeni, že takové rozložení sil uvnitř Českého rozhlasu je vhodné. Radiožurnál vhodně zapadá do celkové nabídky rozhlasu, uvedl Kasík. Zachování Radiožurnálu i Radia Česko, které vysílá pouze mluvené slovo, serveru DigiZone.cz potvrdil i bývalý ředitel Radiožurnálu Alexandr Pícha.

Pícha původně prosazoval, aby Radio Česko, které dosud vysílá před Internet a v přechodné zemské digitální síti A určené především pro televizní programy, získalo i VKV vysílač pro Prahu a střední Čechy. Frekvenci 100,7 MHz z Cukráku, na které dosud vysílal okruh ČRo Region střední Čechy ale rozhlas vyčlenil pro novou stanic pro mladé, ČRo 4 – Radio Wave. Generální ředitel Václav Kasík slibuje, že Radio Česko bude i přesto postupně sílit. Kdybychom měli dostatečný počet kmitočtů, asi bychom se chovali trochu jinak, jinak bychom rozložili síly. Měli bychom asi více speciálně mířených stanic, uvedl Kasík v rozhovoru pro Česká média.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).