Hlavní navigace

V Táboře bude vysílat další rádio. Kdo volný kmitočet dostane, zatím není jisté

31. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Neúspěšně dopadly hned dva požadavky rozhlasové skupiny Radio United Broadcasting, která je mimo jiné provozovatelem stanic Rádio 1, Radio Beat a Country Radio.

Obyvatelé Tábora se mohou těšit, že na jedné z volných frekvencí začne v budoucnu vysílat některá z českých rozhlasových stanic. Vyplývá to z aktuálního zápisu ze zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), které se konalo minulý týden. Regulátor vyhlásil licenční řízení na kmitočet 99,9 MHz s výkonem 200 wattů, a to konkrétně v lokalitě Tábor-město. Podle webu Jihlavského DX klubu by mělo jít o Pražské předměstí a koordinace proběhla na základě požadavku Rádia Sázava. To už využívá kmitočty v Benešově, Pardubicích, Jablonci nad Nisou, Frýdku-Místku a Brně. V přípravě jsou další oblasti.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: VKV kmitočty Rádia Orlík opět ožijí, jeho frekvence získala Dechovka

Neúspěšně dopadly hned dva požadavky rozhlasové skupiny Radio United Broadcasting, která je mimo jiné provozovatelem stanic Rádio 1, Radio Beat a Country Radio. Signál Rádio nebude moci přesunout v Karlových Varech svůj vysílač, který bude fungovat na frekvenci 87,8 MHz, z oblasti Bohatice-Jáchymovská do výhodnější lokality, kterou specifikovalo ve své žádosti, protože Český telekomunikační úřad se v tomto případě postavil k věci negativně. Country Rádio pro změnu mělo zájem o expanzi do Jihlavy. Zde RRTV uvedla, že s touto žádostí nelze vyslovit souhlas, protože by šlo de facto o udělení nové licence.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).