Hlavní navigace

V Rakousku se chýlí ke konci analogová kabelová televize

1. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stejně jako v České republice i v Rakousku nabízí kabelová společnost UPC balíček analogové televize s označením Mini. Operátor z ní vloni vyřadil například stanice Arte a CNN.

Na jaře příštího roku by mělo být v Rakousku vypnuto analogové kabelové vysílání. Shodli se na tom zástupci placené televize. Informaci přinesla na svém webu mimo jiné rakouská veřejnoprávní ORF s odvoláním na konferenci Cable Days 2015, která se v uplynulých dnech konala v Salzburgu. Analogovou kabelovou televizi přijímalo v Rakousku na konci loňského roku několik set tisíc domácností. Procentuálně to bylo asi 12 %. Analogovou televizi nabízí například i kabelový operátor UPC Austria, jeho nabídka ale v průběhu let prořídla.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: UPC překlopilo v Sušici analogový kabel na digitál, nabídne tu až 150 programů

Stejně jako v České republice i v Rakousku nabízí kabelová společnost balíček analogové televize s označením UPC Mini. ORF v textu upozorňuje, že je řada domácností, která netuší, že stále ještě sleduje analogovou televizi. V průběhu letošního roku vyřadil operátor z nabídky osm stanic včetně kanálů Arte a CNN dobře známých i na našem trhu. Pokud bude chtít zákazník nadále sledovat televizní vysílání, bude muset přejít na digitální nabídku. Podobně se už museli diváci v minulosti vypořádat s touto skutečností u satelitní a terestrické televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).