Hlavní navigace

V Praze začíná konference Teleinformatika 2008, také o digitalizaci

24. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 11. 2008

V pražském Kongresovém centru dnes začíná dvoudenní odborná konference Teleinformatika 2008, která se v úterý zaměří také na digitální televizní vysílání. Blok věnovaný digitalizaci začíná v 16 hodin, moderovat ho bude Dušan Líška a potrvá dvě hodiny. V úvodu vystoupí prezident České asociace elektronických komunikací (ČAEK) Zdeněk Vaníček s prezentací na téma Hlavní zásady evropského a národního práva pro přechod z analogového na digitální vysílání.

Následovat bude příspěvek předsedy Národní koordinační skupiny pro digitalizaci Zdeňka Duspivy o dosavadních zkušenostech a dalším výhledu zavádění zemské digitální televize v České republice. O aktuálních otázkách sektoru elektronických médií a broadcastingu poté promluví nezávislý odborník Jiří Kramosil, který na nedávné konferenci Radiokomunikace 2008 v Pardubicích navrhoval doplnit síť základních vysílačů multiplexů 1 a 2 o tři lokality: vrch Praha u Příbrami, vrch Barák u Klatov a Litický Chlum u Rychnova nad Kněžnou.

Tipy C

Na pátou hodinu odpolední je naplánovaný třičvrtěhodinový diskusní panel o současnosti a budoucnosti digitálního vysílání. Zúčastní se ho generální ředitel televize Óčko a předseda Asociace digitálních televizí Jiří Balvín, národní koordinátor digitalizace Zdeněk Duspiva, předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Pavel Dvořák, vedoucí projektu digitalizace České televize Pavel Hanuš, expert Jan Kramosil, ředitelka sekce A ministerstva kultury ČR Petra Smolíková, pedagog Fakulty sociálních věd UK v Praze Milan Šmíd, pedagog pražské ČVUT Karel Ulovec, prezident ČAEK Zdeněk Vaníček, předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Václav Žák a zástupci rozhlasových a televizních stanic.

Server DigiZone.cz přinese z úterní části konference aktuální zpravodajství

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).