Hlavní navigace

V Praze se uskuteční přednáška na téma HD Radio

22. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 9. 2008

Příští týden ve čtvrtek, tedy 2. října, se ve Velkém sále budovy Českého metrologického ústavu v Praze na Chodově uskuteční přednáška na téma HD Radio. Řečníkem bude Markus Ruoss a hovořit se bude o digitálním rozhlase v pásmu 87.5 až 108 MHz. Přednáška bude rozdělena na dvě části a účastníci se z ní dozví např. to, jak HD Radio funguje, jaké jsou zkušenosti ze Švýcarska, Německa a dalších míst Evropy nebo zda DVB-H, DVB-T a IP-radio jsou skutečné alternativy digitálního příjmu. Návštěvníci se také seznámí s dalšími technologiemi jako jsou FMextra a DRM+.

PŘÍLOHA: Pozvánka na akci HD Radio (PDF, 90 kB)

BRAND24

Rozhlas v kvalitě HD zlepšuje klasické vysílání v pásmu AM a FM, a to tak, že k existujícímu analogovému signálu přidá i signál digitální. Výsledek pro posluchače je ten, že stanice pásma AM mu rázem znějí, jako kdyby se vysílaly na velmi krátkých vlnách, a FM rádia se pak přibližují kvalitou poslechu hudebnímu kompaktnímu disku. Další výhodou je možnost přidat i jiné programy do frekvence jedné stanice pomocí tzv. multicastingu. Pro poslech je nezbytný digitální přijímač, který vysílání rozkóduje, ale jinak je služba bezplatná.

Pokud byste se chtěli akce zúčastnit, můžete se zaregistrovat na tomto e-mailu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).