Hlavní navigace

V pondělí odstartuje Musiline, očekávaný projekt Lagarderu

13. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 5. 2009

Mediální skupina Lagardere, která na českém trhu provozuje celoplošná rádia Frekvence 1, Evropa 2 a regionální stanice Bonton a DJ, spouští od příštího týdne internetovou službu Musiline, kterou avizovala delší dobu. Půjde o „chytré rádio“ na internetu, které uživateli umožní namíchat si vlastní poměr hudebních žánrů. Služba bude podobná známějšímu celosvětovému projektu last.fm, který úspěšně funguje několik let.

BRAND24

Nová služba bude součástí hudebního a lifestylového portálu Koule.cz, který je již v provozu. V databázi je momentálně 10 tisíc skladeb a dalších 30 tisíc se připravuje. Posluchač nebude mít na výběr konkrétní skladby ale jen žánry. Pokud se mu nebude právě hraná skladba líbit, má možnost přejít na další. Přibližně po každých třech písničkách ale bude nucen vyslechnout reklamní spot. První dva měsíce bude služba úplně bez reklam.

Na internetu se momentálně rozvíjí i další čerstvý hudební projekt. Internetová televize Stream.cz ve spolupráci s operátorem Telefónica O2 rozjela hudební portál O2 Stream Music, který nabízí několik tisíc legálních hudebních videí k prohlédnutí. Tento projekt nahradil dřívější komunitní portál O’Chutney, který byla Telefónica nucena zavřít již po osmi měsících kvůli špatným výsledkům.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).