Hlavní navigace

V Polsku se blíží ukončení tendru na druhý DVB-T multiplex

20. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
20. 10. 2008

Do konce tohoto měsíce mají operátoři možnost přihlásit se v Polsku jako zájemci o provozování druhého DVB-T multiplexu. Dnes to připomíná server Broadband TV News. Otázkou je však stále také programová nabídka. Jak jsme vás na DigiZone.cz nedávno informovali, zájem obsadit jeho pozici má např. MTV, Viasat World, HBO či Cinemax. Dalším zájemcem je například firma 4fun Media, která v Polsku provozuje kabelový hudební kanál 4fun.

BRAND24

Hlavní překážkou pro zahájení ostrého DVB-T vysílání v Polsku je však skutečnost, že komerční provozovatelé Polsat a TVN nechtějí vrátit své analogové kmitočty. Licence na ně je platná až do roku 2014. Šance, aby tak do roku 2012 mělo 95 % obyvatel dostupný digitální signál pozemské televize, se začíná jevit jako nereálný. Největší polská komerční televize Polsat zároveň kritizuje absenci informační kampaň. Její dceřiná placená platforma Cyfrowy Polsat je však zároveň jedním ze zájemců o provozování této sítě.

ČTĚTE TAKÉ:
Také největší polské komerční televizi chybí účinná digikampaň
Do druhého multiplexu v Polsku chce MTV, Viasat, HBO či Cinemax

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).