Hlavní navigace

V pátek začne vysílat stanice UP Network zaměřená na letectví

11. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: UP Network
Jak jsme vás už informovali, společnosti EFB Network byla udělena licence pro satelitní a kabelové vysílání. Výsledkem je nová televizní stanice startující za pár dnů.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na zasedání konaném 4. dubna 2017 udělila společnosti EFB Network, s. r. o., dvanáctiletou licenci pro satelitní a kabelové vysílání. Týká se dokumentární stanice UP Network určené pro ČR (u satelitu i pro SR, Nizozemsko a Belgii) s hlavním vysílacím jazykem češtinou a rozsahem vysílání 24 hodin denně.

UP Network má být první televizní stanicí plně zaměřenou na letecký průmysl a vše, co létá. Stojí za ní bývalý výkonný ředitel Barrandova, František Borovský, nyní generální ředitel a také většinový majitel kanálů. Ten z vedení TV Barrandov odešel po téměř dvouleté spolupráci koncem minulého roku.

NAPSALI JSME: Borovský odchází z TV Barrandov, televizi nadále povede přímo Jaromír Soukup

Borovský se brání, jako šéf programu prý není na Barrandově ve střetu zájmů

Analýza: František Borovský se jako šéf programu Barrandovu vyplatil už po necelém půlroce

Televize UP Network zahájí své vysílání tento pátek 14. dubna 2017 od 20:00 a už v průběhu tohoto roku má nabídnout vlastní tvorbu. Nosným pořadem budou UP News, které se mají vysílat v průběhu celého dne a v hlavní relaci pak ve 20:00.

Budou to informace o incidentech, novinkách v oboru, podíváme se i do letadel celebrit a nejen tam. Bude toho hodně, říká Vít Krčmář, šéfredaktor UP News. Diváci se ale také například mohou těšit na kvízy, dokumenty a zábavné pořady.

BRAND24

Podle většinového majitele společnosti Františka Borovskéhokanál zaměřený na letectví chybí nejen na českém a slovenském trhu, ale v celé Evropě. Proto již od začátku vysílání mohou stanici sledovat diváci i v Holandsku a Belgii a momentálně jednáme i o dalších zemích. Už při rozjezdu stanice si nás bude moct pustit 2,5 milionu domácností v Evropě.

Stanici UP Network naladíte u Digi Slovensko, Magio, Skylinku a T-Mobile TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).