Hlavní navigace

V Německu by měl začít vysílat další zemský multiplex pro digitální rozhlas

17. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový multiplex má vyjít vstříc dalším zájemcům, kteří chtějí vstoupit do pozemního digitálního rozhlasového vysílání, které nyní pokrývá už 50 % obyvatelstva.

Nejpozději v průběhu roku 2013 by se mělo Německo dočkat spuštění druhého celostátního multiplexu určeného pro digitální rozhlas DAB a DAB+. Na konferenci Digitalradio 2012, která se nedávno konala v Bavorsku, to uvedl Reiner Müller z tamního regulačního orgánu BLM. Zatímco první celostátní multiplex vysílá na kanálu 5C, ten druhý by neměl jednotný kanál v celém Německu. V severním by vysílal na kanálu 8A, v centrálním a východním na 9B a v jižním na 7B.

BRAND24

K TÉMATU: Digitální rozhlas v Německu navýšil pokrytí. Přijímat ho může už téměř 50 % obyvatel

Obsah multiplexu je v současné době řešen s příslušnými organizacemi a stanicemi, které by měly zájem do něho vstoupit. Programová nabídka by měla být ale opět pestrá, stejně jako v případě první sítě. Cílem je, aby byla atraktivní pro širokou posluchačskou obec. Každý zájemce si má v multiplexu najít prý „to svoje“. Digitální rozhlas se těší v Německu velké popularitě. Po jeho restartu v loňském roce už je v tuto chvíli pokryto přes 50 % obyvatelstva a 70 % dálničních úseků.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).