Hlavní navigace

V Maďarsku proběhne zítra první vlna vypínání analogového zemského vysílání

30. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ TABULKA Proces zemské televizní digitalizace ukončí Maďarsko na závěr října letošního roku. Tamní diváci budou mít k dispozici až jednatřicet programů včetně placené DVB-T nabídky.

Ve dvou vlnách provedou Maďaři vypínání zemského analogového vysílání. Tu první si naplánovali na zítřejší den, středu 31. července, druhou pak na konec října. V první vlně bude analogový signál vypnut v oblastech Budapest, Győr, Kab-hegy, Szeged a Szentes. Zájemci budou moci okamžitě přejít na pozemní digitální signál včetně placené služby MinDig Extra. K dispozici tak budou mít diváci celkem až jednatřicet televizních stanic. Placená televize MinDig Extra, která je šířena ve standardu DVB-T/MPEG-4, bude k dispozici pro 98 % obyvatelstva.

BRAND24

Z ARCHIVU: V Maďarsku vysílá speciální povodňové rádio, v éteru vydrží měsíc

Spolu s vypnutím analogového pozemního vysílání bude uvedeno do chodu také šest nových digitálních vysílačů. I z nich bude k dispozici okamžitě jak televize bezplatná, tak i nabídka MinDig Extra. Půjde o lokality Veszprém, Gyór-Sopron-Moson, Pest, Nógrad a Vas. Podrobnosti přináší tabulka níže (v maďarštině). Další (a definitivní) vlna vypínání analogového vysílání v Maďarsku je stanovena na 31. října. Půjde povětšinou o oblasti na severovýchodě země. Operátorem, který se stará v Maďarsku o pozemní vysílání, je společnost Antenna Hungária, tamní obdoba Českých Radiokomunikací.

Přehled digitálních vysílačů, které operátor Antenna Hungária zapne 1. srpna.
Autor: Antenna Hungária

Přehled digitálních vysílačů, které operátor Antenna Hungária zapne 1. srpna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).