Hlavní navigace

V listopadu se začne natáčet druhá řada První republiky. Na první se už nepodíváte

31. 3. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
AKTUALIZOVÁNO – Dobový seriál, který na pozadí osudů bohaté rodiny Valentových sleduje vývoj československé společnosti v meziválečném období, bude mít pokračování.

AKTUALIZOVÁNO, 20:10 hod.: Vyjádření ČT ke „koprodukci“: V tomto případě se jedná o zakázkovou výrobu společností Dramedy International, nikoli o koprodukci. O termínu vysílání budeme včas informovat. Michal Prokeš, Manažer PR a barterové agendy.

Děj začíná na podzim roku 1928. Jaroslav Valenta se vrací domů z vězení a je odhodlaný získat zpátky dobrou pověst, respekt ve společnosti i úspěch v obchodu. V rodinném podnikání o něj ale nikdo nestojí…

V druhé sezoně zachováme základní atributy tohoto výpravného seriálu, rodinné osudy, napětí i dějové vazby na milníky meziválečného Československa, prozrazuje kreativní producent seriálu Jan Maxa a dodává: Dotkneme se i historicky signifikantních okamžiků, ať už to budou oslavy desátého výročí existence republiky, ženská emancipace ve dvacátých letech, rozvoj automobilismu nebo postavení legionářů v poválečné ekonomice a společenském životě. Naší ambicí bude v každém díle přinést vedle samotného příběhu i výrazný vizuální zážitek.

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize začala natáčet seriál První republika, připravuje ho štáb Vyprávěj

Seriál První republika od tvůrců Vyprávěj odvysílá ČT 1 na přelomu ledna a února (uvnitř rozsáhlá galerie)

V hlavních rolích se opět objeví Markéta Plánková, Ján Koleník, Veronika Arichteva a Jiří Vyorálek, bude tu i řada nových postav, mezi jinými například dospělé dcery Jaromíra Valenty, Irena a Eliška, nebo hospodyně Marie Píchová. Vrátí se také Jan Vlasák v roli Aloise, který se ve 20. letech přesunul na venkov.

Druhá série má také trochu rehabilitovat postavu Jaroslava. Chceme ukázat jeho charakter z trochu jiného úhlu pohledu. Jaroslav je vždy připraven udělat vše pro rodinu a její úspěch. Někdy se kvůli tomu pohybuje na hraně zákona nebo etiky, ale je to zároveň správný chlap se selským rozumem, který díky tomu, jaký je, posouvá rodinu a firmu dopředu, říká Filip Bobiňski, autor projektu a producent.

BRAND24

První republika – Facebook.
Autor: Bohumil Herwig

První republika – oznámení na Facebooku.

První řada seriálu, který ČT koprodukovala s Dramedy Productions (Vyprávěj), se začala natáčet v červenci 2013, do vysílání šla na začátku roku 2014. Počátek natáčení druhé řady je naplánován na listopad letošního roku, režie nových třinácti dílů se opět ujme Biser A. Arichtev. S kým se bude produkovat, ČT v tiskové zprávě neoznámila, na webových stránkách Dramedy Productions pocházejí nejnovější informace na hlavní straně ze 7. 3. 2014. Pouze na Facebooku, na který se stránka odkazuje (viz foto výše), je oznámení: Odpověď na vaše četné dotazy kdy se dočkáte pokračování je tady! Tedy zatím alespoň oficiálně potvrzujeme start natáčení. Na facebookové stránce Dramedy Productions, s. r. o., tato zpráva nebyla.

První republika 1 - aplikace ČT iVysílání, mobil, 31. 3. 2016.
Autor: Bohumil Herwig

První republika 1 – aplikace ČT iVysílání, mobil, 31. 3. 2016.

Pokud byste si chtěli hodně úspěšný seriál připomenout například zhlédnutím posledního dílu 1. řady v iVysílání České televize, musím vás bohužel zklamat. Série není dostupná ani z mobilní aplikace (viz foto), ani z webové stránky iVysílání ČT. Nejspíše to souvisí s prodejem první řady seriálu na DVD, kterou v e-shopu České televize najdete zde. Další informace zjišťujeme.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).