Hlavní navigace

V Česku vzniká celoplošné „nemocniční“ rádio přes internet

22. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 6. 2010

Rádio, které by vysílalo pro pacienty českých nemocnic i jejich blízké, zakládá společnost Play.cz, provozovatel stejnojmenného multimediálního serveru. Základem nové stanice má být internetové Rádio Pohoda, které vysílá od listopadu 2007 pro pacienty krajské nemocnice ve východočeské Chrudimi a tento týden začalo vysílat i prostřednictvím webu Play.cz.

K TÉMATU: Frekvence 1 nabízí dvě internetová rádia: Legendy a Romantika

BRAND24

Projekt vznikl na základě partnerství měst Chrudim a Ede (Nizozemí) za účelem zpříjemnit pacientům pobyt v nemocničním zařízení. Nyní nastává další etapa vývoje tohoto projektu – Rádio Pohoda se mění na východočeské webové rádio – s cílem rozšířit svoji působnost i pro posluchače v dalších nemocničních zařízení i s možností poslechu pro širokou veřejnost (například pro blízké pacientů, v práci, doma či na cestě), sdělil projektový manažer společnosti Play.cz Petr Sládeček.

Rádio Paráda nyní oslovuje nemocnice v celé České republice s nabídkou účasti na tomto projektu. Ve vysílání nabízí vyhrazený prostor určený pro posluchače v nemocnicích, ať už s možností hudebních přání a vzkazů, ale také místními informacemi ve spolupráci s místní redakcí a soutěžemi, dodal Sládeček.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).