Hlavní navigace

V Brně dnes začínají veletrhy Invex, Digitex a Interkamera

6. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 10. 2008

V jihomoravské metropoli dnes začínají důležité veletrhy pro ty, kteří si nechtějí nechat ujít poslední novinky z oblasti techniky a také digitálního vysílání. Čtenáře DigiZone.cz by pak měl zajímat především Digitex, kde se bude prezentovat několik firem z oblasti jejich hledáčku. Půjde např. o satelitní platformu Skylink nebo německou firmu TechniSat. Z těch českých je možné jmenovat např. brněnské Omko, ostravský Atos a slovenský ABC Biznis. Domácí kina předvede Studio Jasyko nebo společnost AV Media.

K TÉMATU: Veletrh Digitex se zaměří opět na vysoké rozlišení

Satelitní platforma Skylink, která působí na českém trhu od 1. října a jako jediná nabízí vysílání ve vysokém rozlišení, si přiveze na Digitex velkoplošné zobrazovače, kde bude HDTV předvádět konkrétně na kanálech Eurosport HD, Brava HDTV a pochopitelně také Nova HD. Digitex doplní také mnoho vystavovatelů, kteří na něj přivezou Blu-ray techniku, která zvítězila nad konkurenčním formátem HD DVD. Návštěvníci se mohou těšit na ucelenou nabídku produktů od satelitů, televizorů, projektorů a přehrávačů až po videokamery a fotoaparáty s HD výstupem.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: V pondělí proběhne na Invexu konference Milníky digitální televize

Tradiční konference Milníky digitální televize v České republice, pořádaná vydavatelství Sdělovací technika, proběhne na Digitexu právě dnes. Akce začíná v 9:30 v sále A Kongresového centra, hned vedle vchodu na Výstaviště a je rozdělena na pět samostatných bloků, z nich nejdelší, hodinová, bude panelová diskuse (od 11:30 do 12:30 hod.). Do Brna přijedou diskutovat např. předseda Národní koordinační skupiny pro digitalizaci Zdeněk Duspiva, předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu Pavel Dvořák, předseda představenstva Czech Digital Group Leoš Pohl, vedoucí projektu digitalizace České televize Pavel Hanuš nebo generální ředitel televize Nova Petr Dvořák.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).