Hlavní navigace

V Berlíně proběhne první prezentace hybridní technologie HbbTV 2.0

1. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Test technologie bude probíhat ve spolupráci s několika subjekty, konkrétně s německou zemskou veřejnoprávní televizí ARD určenou pro oblast Berlína a Braniborska a společností Samsung.

V německé metropoli Berlíně proběhne v rámci mezinárodního technologického veletrhu IFA, který se letos koná od 4. do 9. září, první prezentace hybridního vysílání HbbTV ve verzi 2.0. Ta má být do budoucna významným mezníkem pro možnosti šíření nelineárního vysílání. HbbTV 2.0 mimo jiné umožní dekódování signálu prostřednictvím rozhraní CI+, ochranu obsahu pomocí DRM, možnost přenosu signálu kódovaného v normě H.265/HEVC a řadu dalšího. Možnosti technologie přijede na IFU prezentovat do Digital Welt (hala 2.2) přední subjekt v tomto oboru, mnichovský Institut pro vysílací techniku (IRT).

Tipy C

K TÉMATU: Důležitý krok pro hybridní vysílání: HbbTV 2.0 se dočkala standardizace

Test technologie bude probíhat ve spolupráci s několika subjekty, konkrétně s německou zemskou veřejnoprávní televizí ARD určenou pro oblast Berlína a Braniborska, tedy rbb, a jihokorejskou společností Samsung coby výrobce televizorů a elektroniky. Testovací vysílání bude kombinovat přenos signálu s kódováním MPEG-DASH (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP) a titulků na základě specifikace EBU-TT-D (formát TTML). Na testu se taktéž podílí HBB4ALL, evropská iniciativa specializující se na vývoj technologií pro televizory připojené k internetu. Příchod prvních zařízení s podporou HbbTV 2.0 se očekává v příštím roce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).