Hlavní navigace

V Benešově po letech ožijí rozhlasové vlny. Do éteru se má vrátit Rádio Sázava

13. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 1. 2011

Téměř po devíti letech by mohl ve středních Čechách skončit vleklý spor okolo kmitočtu 89,3 MHz, konkrétně lokality Benešov – Kozmice. Právě tuto frekvenci získala totiž na svém posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) společnost JOE Media, která chce v této oblasti provozovat rozhlasovou stanici Rádio Sázava. Žádosti ostatních žadatelů RRTV zamítla.

BRAND24

Jednatel firmy Miroslav Pýcha serveru DigiZone.cz řekl, že by chtěl stanici spustit v horizontu několika měsíců. Rozhodnutí RRTV hodnotí velice kladně a doufá, že se tím konečně uzavře spor, který se, jak již bylo řečeno, táhne téměř devět let, od roku 2002. Rádio Sázava již vysílá ovšem pouze na internetu a bez mluveného slova. S nástupem do rozhlasového éteru by muselo dojít k radikální změně – náboru moderátorů a přechodu na plnohodnotné vysílání.

Kmitočet 89,3 MHz získala původně Sázava již v listopadu 2002. Tehdy však byla vlastníkem společnost M-Publicity, kde figuroval i současný jednatel JOE Media Miroslav Pýcha. Uvnitř M-Publicity mezitím vznikl spor mezi dvěma tábory a Pýchovi bylo zakázáno komunikovat ústy jednatele Autocentra Šternberk Jiřím Šebkem jejím jménem. Kromě toho se na celou záležitost nabalily ještě stížnosti dalších neúspěšných žadatelů. Na kmitočtu postupně vysílala celkem tři rádia – Presston, Sázava a Nový Presston. Od roku 2004 frekvence 89,3 MHz mlčí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).