Hlavní navigace

UPC přetočí paraboly abonentům satelitního UPC Direct bezplatně

3. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 8. 2009

Provozovatel platformy UPC Direct by měl v době avizovaného přesunu své služby z družic Astra na Thor zajistit bezplatné přetočení parabol na straně zákazníků. Celý proces se začne v létě 2010. Uvedl to server Parabola.cz, který píše, že abonent nebude muset platit žádné poplatky za přeladění. Vše by mělo být v režii provozovatele služby.

Služba UPC Direct by měla na nové orbitální pozici 1 st. západně využít sedm transpondéru, další si v případě potřeby může pronajmout. To na její původní pozici nebylo možné, jelikož Astra neměla na pozici 19,2 st. východně volnou kapacitu. I to je důvod, proč musí UPC z této pozice odejít. Její smlouva s Astrou skončí příští rok v prosinci. Satelitní platformy pro český a slovenský trh tak zůstanou pouze na 23,5 st. východně (CS Link, Skylink) a na 0,8–1 st. západně (Digi TV, UPC Direct).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).