Hlavní navigace

UPC předběhla Český Telecom, nabízí Triple play

13. 6. 2006
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
13. 6. 2006

Kabelová a satelitní společnost UPC Česká republika začala nabízet kompletní službu Triple play: televizi, internet a telefon přes jednu zásuvku. Od pondělí 12. června ji mohou využívat klienti UPC v lokalitách, kde je dostupná služba Chello (internet přes kabelovou televizi). Konkrétně v Praze, Brně, Ostravě, Liberci, Jablonci nad Nisou, Hlučíně, Hradci Králové, Kladně, Havířově a Ústí nad Labem. Během příštích týdnů se k těmto městům přidá Kolín, informoval mluvčí UPC František Malina.

Telefonování přes kabelové rozvody UPC vyjde levněji než klasické pevné linky. V závislosti na typu tarifu jsou místní a meziměstské hovory během večera, v noci a o víkendech zdarma. Bez ohledu na tarify jsou pak zdarma i všechny telefonní hovory v síti UPC. Technická platforma služby navíc do budoucna umožní rozšířit nabídku o další novinky počínaje video hovory a konče unified messaging, uvedl Malina.

BRAND24

Podle generálního ředitele české pobočky panevropské společnosti UPC Václava Bartoně uvedení digitální telefonní služby na český trh představuje vyvrcholení firemní strategie. Spuštěním digitální telefonní služby se naše společnost rázem zařazuje mezi přední provozovatele telekomunikačních služeb pro domácnosti a já věřím, že její role v tomto segmentu trhu i nadále rychle poroste. Tři služby po jedné síti činí z nabídky UPC přímého konkurenta pro tradiční telekomunikační služby. Na rozdíl od nich totiž přinášíme zákazníkům v rámci jedné nabídky více: levné telefonní přípojky, špičkový internet, rozsáhlou nabídku televizních programů a k tomu obsluhu zákazníků z jednoho centra.

Už v září ale může UPC počítat s odvetou Českého Telecomu, který spustí digitální televizi přes internetový protokol (IPTV). Ta nabídne podobný standard jako kabelové televize a další služby navíc včetně televize s vysokým rozlišením obrazu nebo videa na vyžádání. UPC by chtěla do konce letošního roku získat půl milionu domácností s předplatným všech tří služeb. Kompletní Triple play nabídka přijde na 1 400 korun včetně volných minut pro telefonování. Podobně drahé je Triple play od majitele Českého Telecomu ve Španělsku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).