Hlavní navigace

UPC chce převzít společnost Sloane Park s její páteřní optickou sítí

22. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 9. 2010

UVNITŘ MAPA SÍTĚ Kabelová společnost UPC chce převzít společnost Sloane Park Property Trust, která se zaměřuje na velkoobchodní prodej vysokorychlostního připojení k internetu, poskytování velkoobchodních nabídek IPTV a vlastní rozsáhlou páteřní optickou síť, kterou využívá i sama UPC. Firma už zaslala podání k Úřadu na ochranu hospodářské soutěže, aby chystaný tendr posvětil. Více se k tomu zatím nemohu vyjadřovat, řekl serveru DigiZone.cz mluvčí UPC František Malina.

K TÉMATU: UPC chtějí konkurovat další dvě středně velké kabelovky

Podle deníku E15 se cena společnosti Sloane Park pohybuje okolo 450 milionů korun. Pro UPC však může jít o výhodný obchod, protože poplatky, které platí Sloan Parku za využívání jeho páteřní optické sítě, jsou značně vysoké. Nepřímo to potvrzují i zástupci UPC. Operátor se také bude moci více zaměřit na firemní klienty a velkoobchod, zatímco dosud nabízel služby především koncovým zákazníkům.

BRAND24

Aktuální pokrytí páteřní optickou sítí společnosti Sloane Park a jejích partnerů (Zdroj: www.sloane.cz)

Antimonopolní úřad musí posoudit, nakolik UPC bude moci skrze Sloane Park zasahovat do podnikání menších konkurenčních kabelových společností, které rovněž využívají jeho páteřní optické sítě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).