Hlavní navigace

Uhde zopakoval kritiku Vyprávěj. Kandidáti na šéfa ČT ho papouškují

14. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 9. 2011

Seriál Vyprávěj, jehož třetí řadu premiérově vysílá první program České televize, se znovu stal terčem kritiky předsedy Rady ČT Milana Uhdeho. Tentokrát jej Uhde zmínil v interaktivním diskusním pořadu Hydepark v úterý večer na zpravodajské ČT 24. Zopakoval, že Vyprávěj podle něj marginalizuje historické události z doby komunismu v tehdejším Československu a oproti seriálu Zdivočelá země, který popisuje stejné období, nemá žádnou vypovídající hodnotu.

K TÉMATU: Předseda Rady ČT Milan Uhde: seriál Vyprávěj je fabulační průjem

Uhde ale připustil, že seriál Vyprávěj to „schytal“ za všechny podprůměrné seriály, které se podle něj na obrazovce ČT objevují. Minulý týden jej označil v rozhovoru pro časopis Týden dokonce za „fabulační průjem“. Tvůrci seriálu, který nedávno získal ocenění Zlatá nymfa na Mezinárodním televizním festivalu v Monte Carlu a vyhrál i v kategorii Seriál tuzemskou televizní cenu TýTý, Uhdeho kritiku odmítají. Kandidáti na generálního ředitele ČT ale dávají Uhdemu – patrně z taktických důvodů týden před samotnou volbou – spíše za pravdu.

BRAND24

ROZHOVOR: Producent Filip Bobiňski: Seriál Vyprávěj jsme neukradli, je to naše dílo

Z pětice finalistů konkurzu pouze výkonný ředitel zpravodajské ČT 24 Roman Bradáč označil v anketě zpravodajského serveru Aktuálně.cz seriál Vyprávěj za vlajkovou loď současné ČT. Jeho protikandidáti Petr Dvořák, Hynek Chudárek, Jan Svoboda a Radomír Šimek si to nemyslí, do ostřejší kritiky jako Milan Uhde se ale nepustili. Faktem však je, že Vyprávěj patří k vůbec nejsledovanějším původním pořadům ČT posledních let a divácky je nesmírně populární.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).