Hlavní navigace

Týden.cz: Nova stahuje klipy z YouTube

7. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 1. 2009

Podle Týdne.cz stahuje server YouTube videa, která se tematicky týkají televize Nova. Návštěvníkovi, který si chce např. stáhnout video z Ordinace v růžové zahradě, Pojišťovny štěstí nebo jiného materiálu vyrobeného českou komerční jedničkou, se objeví pouze oznámení, že video již není k dispozici a CET 21, spol. s r. o., si nárokuje autorská práva. Mluvčí Googlu pro Českou republiku Jana Zichová k tomu řekla, že uživatel musí souhlasit s Podmínkami užití YouTube, ve kterých je jasně stanoveno, že pokud porušuje autorská práva třetí strany, dojde ke stažení videa.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: YouTube k sobě přilákal televize Z1 i Óčko, zájem má i ČT

Proč ale k tomu dochází zrovna u videí, jejichž obsahem je vysílání Novy? Podle Týdne mohou být důvody dva. Buď chce komerční jednička soustředit svou pozornost k serveru Nova.cz nebo se tato televize právě sama chystá ke vstupu na YouTube. Tuto informaci však nepotvrdila, ale také nevyvrátila právě mluvčí Googlu. My jsme samozřejmě otevřeni partnerství se všemi televizemi na českém trhu, dodala. Týden připomíná, že své kanály už má na populárním videoserveru z českých televizí např. hudební Óčko nebo zpravodajská Z1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).