Hlavní navigace

Tvůrčí skupina ČT pro dětskou tvorbu vznikne až po projednání projektu ČT 3

11. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pokud Rada České televize schválí vznik dětského kanálu ČT 3, může být tvůrčích skupin pro dětskou tvorbu víc, prohlásil generální ředitel ČT Petr Dvořák

Nejdříve v červnu začne Česká televize hledat šéfa pro tvůrčí skupinu zaměřenou na tvorbu pro děti a mládež. Generální ředitel ČT Petr Dvořák výběr schválně oddálil kvůli projednávání projektu dětského kanálu ČT 3 u Rady ČT. „Je možné, že nebude pouze jedna, protože budeme potřebovat hodně obsahu pro dětský kanál. Musíme si také definovat, o jaké formáty budeme mít zájem,“ řekl Dvořák v pondělí na debatě s tvůrci na mezinárodním filmovém festivalu Anifilm v Třeboni.

K TÉMATU: Česká televize zvažuje, že kanál ČT 3 spustí mimo veřejnoprávní DVB-T multiplex

Projekt dětského kanálu chce vedení Kavčích hor předložit Radě ČT už příští měsíc a pokud bude schválen, nový program by měl odstartovat na přelomu roku, nejpozději začátkem roku 2013. Dvořák tvůrcům animovaných filmů řekl, že se ČT bude zajímat kromě celovečerních snímků a krátkometrážních formátů typu Večerníčka i o střední formáty o délce 25 nebo 26 minut. Oslovovat chce nejen zavedené tvůrce, ale i začínající autory.

BRAND24

Dvořák si výběr projektů pro dětský kanál ČT 3 představuje podobně jako někdejší workshop televize Nova o tvorbě sitcomů. „Z něj posléze vzešel úspěšný Comeback,“ řekl šéf ČT na třeboňské diskusi. Kavčí hory jsou podle Dvořáka ochotny financovat vznik pilotních dílů projektů, které vzejdou z takového workshopu jako nejzajímavější. Důraz přitom chce klást i na možnost prodeje takových pořadů do zahraničí. „Kromě tradičních trhů by šlo i o asijské země,“ řekl Dvořák.

Právě kvůli prodeji televizních formátů do zahraničí má v ČT podle Dvořáka vzniknout nové speciální obchodní oddělení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).