Hlavní navigace

TV Metropol začala testovat v pražském multiplexu 3

12. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
12. 8. 2011

Pražská regionální televize TV Metropol vstoupila dnes v noci do multiplexu 3 na 59. kanálu v našem hlavním městě. Stala se tak vůbec první stanicí, která využila nabídku společnosti Czech Digital Group (CDG) na distribuci signálu z této sítě pouze v některé lokalitě. Jak si server DigiZone.cz ověřil, TV Metropol se vysílá skutečně pouze v Praze. Na ostatních vysílačích multiplexu 3 je nadále šířena pouze Prima love a Rádio Proglas.

BRAND24

K TÉMATU: Co vlastně nabízí multiplex 3 televizím, které nechtějí vysílat celoplošně?

V současné době se vysílání TV Metropol v multiplexu 3 a multiplexu 4 (Telefónica O2) liší. Zatímco ve druhé uvedené síti je vysílání řádné (včetně EPG, avšak bez teletextu), u Czech Digital Group se jedná pouze o zkušební smyčku. Ukazuje to na skutečnost, že televize v současné době řeší distribuci signálu ze svého sídla k operátorovi. TV Metropol je projektem, za kterým stojí Jiří Němeček, jeden ze zakladatelů hudební televize Óčko, a Marek Vítek, bývalý reportér televize Nova. Podle ceníku CDG by měla stanice za šíření v hlavním městě zaplatit měsíčně okolo milionu korun. Cena za distribuci v multiplexu 4 se podle našich informací pohybuje v řádu desítek tisíc.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).