Hlavní navigace

TV Barrandov zredukuje Animáčka a zavede zpravodajskou hodinu jako na Primě family

7. 12. 2012
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

Nové vedení Barrandova zveřejnilo programové schéma na leden, počítá s řadou novinek. Hlavní zprávy od 18:45 budou moderovat Jana Adamcová, Jiří Chum a Petr Lesák.

Hlavní zprávy slibují „jen to podstatné“

Hlavní zpravodajskou relaci televize Barrandov, kterou stanice nasadí od Nového roku denně od 18:45 pod názvem Hlavní zprávy (původně avizovala, že půjde o První zprávy a tento název si registrovala i u patentového úřadu), budou moderovat tři bývalé tváře tří největších českých televizí: někdejší moderátorka Sportovních novin na Nově Jana Adamcová, bývalý moderátor Zpráv FTV Prima Jiří Chum a exhlasatel České televize a producent televizních pořadů Petr Lesák, kterému nedávno Prima ukončila kontrakt na výrobu magazínu Top Star. Televize to dnes oznámila prostřednictvím oficiální tiskové zprávy, v níž odkryla i všechny plánované programové novinky na leden.

„Od ledna jsme pro diváky připravili řadu novinek a změn. Především přicházíme se silným zpravodajským blokem, který zásadně proměnil naše programové schéma,“ přiblížil programový ředitel TV Barrandov Marek Stoniš. „Kromě standardního televizního zpravodajství jsme zpravodajský blok okořenili novinkami ze světa celebrit a jako překvapení chystáme originální denní pořad, ve kterém dáme občanům prostor vyjádřit se k aktuálním společenským i politickým událostem.” Zprávám a návazným denním publicistickým formátům tak Barrandov bude věnovat čas od 18:45 do 20:00, tedy podobně jako Prima family nebo ČT 1.


Koláž: DigiZone.cz

Petr Lesák, Jana Adamcová a Jiří Chum se budou od ledna střídat v moderování Hlavních zpráv na TV Barrandov. Lesáka a Chuma se zbavili na Primě, Adamcové na Nově.

Prominenti denním formátem s Petrou Černockou

Dvacetiminutové Hlavní zprávy budou končit v 19:05 a naváže na ně bulvární pořad Prominenti ze světa celebrit, z něhož televize udělala denní formát (dosud šlo o týdeník) s půlhodinovou stopáží. “Diváci se mohou každý den těšit na žhavé novinky ze showbyznysu, které bude uvádět například zpěvačka Petra Černocká. O víkendu se diváci mohou těšit na sestřihy toho nejlepšího z uplynulého týdne a zahraniční informace ze života světových, především pak hollywoodských celebrit,” sdělila mluvčí televize Martina Slavíková. Čas před osmou hodinou večer bude denně patřit spotřebitelskému formátu Kolik to stojí.

“Pořad přináší divákům zábavnou spotřebitelskou soutěž o atraktivní ceny, kombinovanou s užitečnými radami, jak ušetřit a na co si dát při nákupu běžného zboží pozor,” popisuje mluvčí Barrandova. Tento pořad půjde přímo proti Televizním novinám na Nově a jistě se stane vděčným cílem product placementových reklamních kampaní. Ale zpět k Hlavním zprávám, kterými bude zpravodajská hodina na Barrandově začínat: televize na rozdíl od Novy nebo Prima family slibuje “zprávy aktuální, jasné a především podstatné”. Mají vznikat v úzké spolupráci s tištěnými tituly vydavatelství Empresa Media, do kterého TV Barrandov od letošního podzimu patří. Především se zpravodajským časopisem Týden a webem Týden.cz.


Foto: TV Barrandov

Jitku Asterovou v Prominentech vystřídá Petra Černocká. Z týdenního magazínu se stane denní formát podobný VIP zprávám na Primě family.

Animáček se scvrkne na pouhých 50 minut

Nové programové schéma TV Barrandov jistě nenadchne dětské diváky a jejich rodiče. Jestliže nyní tvoří podvečerní pásmo pohádek Animáček téměř dvouhodinový nepřerušovaný blok v lukrativním čase od 18:10 do 20:00, od ledna se přesune do méně atraktivního slotu od 16:00 hod. a bude trvat pouhých 50 minut. To znamená, že Barrandov přijde o výsadní postavení nejsledovanější české televize u dětí od čtyř do čtrnácti let. Vliv to jistě bude mít i na dobře rozjetý marketing doprovodných služeb a reklamy. V čase, kdy nyní začíná Animáček, tedy od 18:10, bude Barrandov od 3. do 11. ledna každý všední den vysílat Prezidentský vtip za stovku, klon svého úspěšného týdenního formátu Vtip za stovku.

Týdenní formát na Barrandově zůstane také, a stejně jako denní prezidentské speciály se stopáží 35 minut je bude kromě dosavadní dvojice Václav Vydra a Michal Novotný moderovat ještě Vladimír Hron. Toho Barrandov poprvé pořádně “vytěží” letos na Silvestra, kdy bude provázet prakticky celým večerem. Mezi zkráceným Animáčkem a Prezidentským vtipem za stovku bude Barrandov od 17:00 do 18:10 vysílat denně soutěž Česká tajenka s moderátorem Alešem Cibulkou, která nápadně připomíná formátem i časem vysílání (neřku-li moderátorem) AZ kvíz na ČT 1; od 17:25 pak půjde zábavná show Na plac! s prvky docusoap, při níž bude Honza Musil vyhledávat přímo na ulici potenciální herce, a od 17:55 tradiční kuchařský formát Co bude dnes k večeři?


Foto: TV Barrandov

Populární Animáček čeká radikální omezení, TV Barrandov mu od ledna věnuje místo 110 jen 50 minut, navíc už od 16 hodin

Exkluziv! s Kateřinou Brožovou a večerní politická diskuse

Bulvární týdeník Prominenti po přechodu na denní formát nahradí magazín Exkluziv! ze života společenské smetánky. “Oproti denním Prominentům má tento pořad méně zpravodajský charakter, o to více však v něm dostanou prostor nejvýraznější osobnosti českého showbyznysu,” vysvětluje mluvčí Barrandova Martina Slavíková. Exkluziv! bude moderovat Kateřina Brožová, která se na Barrandově objeví už o silvestrovské noci jako hudební a herecký doprovod Vladimíra Hrona. Televize pořad slibuje už od ledna, v programových plánech na první dva týdny nového roku ale chybí, takže není jasné, na který den a čas ho Barrandov nasadí.

“Bude plný rozhovorů, reportáží a také zajímavostí ze zahraničního showbyznysu. Magazín bude přinášet samé dobré zprávy a informovat o všem zajímavém,” píše Barrandov o Exkluzivu ve tiskové zprávě o lednových novinkách. Naopak jasno o nasazení do schématu je u nové politické diskuse Témata Týdne, kterou bude vždy ve středu od 22:05 moderovat Zdeněk Šarapatka. Ten měl podobný pořad s názvem Na rovinu už na zaniklé televizi Public a později jej připravoval pro brněnskou kabelovou televizi BTV. Moderuje i obdobný rozhlasový formát. Na Barrandově dostává lukrativní čas po velmi sledovaných pořadech Vtip za stovku a Věřte nevěřte, o vůbec nejsledovanějším večeru z celého týdne. Název diskuse napovídá, že pořad bude hodně využívat zázemí sesterského časopisu Týden.

Tipy C


Foto: TV Barrandov

Kateřina Brožová bude mít na Barrandově vlastní magazín ze života smetánky

Na přání diváků se vrací Třicet případů majora Zemana

Od ledna se na obrazovku TV Barrandov vrátí kontroverzní komunistický seriál Třicet případů majora Zemana, jímž se tato televize uvedla ve svých začátcích. Nyní dostane prostor v pondělí od 20 hodin v rámci “českého večera”. Po seriálu totiž bude následovat ještě jeden starší český film. „Očekávám, že jeho nasazení vzbudí patřičný mediální i divácký ohlas a jako člověk s výrazně antikomunistickým postojem i minulostí se na nikdy nekončící diskuse o obsahu tohoto seriálu i morálních otázkách, spojených s jeho nasazením, velmi těším,“ slibuje si od návratu majora Zemana programový šéf Barrandova Marek Stoniš.

Čtvrteční večery, z nichž Barrandov nedávno stáhnul ještě před dokončením turecký historický seriál Velkolepé století, zaplní italským krimiseriálem Palermo z roku 2009, který se podobně jako legendární Chobotnice věnuje italské mafii. Páteční pozdní prime time okolo 22. hodiny bude patřit původnímu erotickému magazínu Intim Night, který má premiéru dnes a bude pokračovat i po Novém roce. Moderovat ho bude zpěvačka Heidi Janků a slibuje řadu reportáží, včetně pohledů do ložnic českých celebrit. Příspěvky pro tento magazín budou připravovat reportérky Štěpánka Decastelo, Denisa Jeřábková a Olga Path Štiplová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).