Hlavní navigace

TV Barrandov, Nova Cinema a Prima Cool dosáhly celoplošnosti

30. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 3. 2010

Za regulérně celoplošné televizní stanice je možné od středy považovat digitální programy TV Barrandov, Nova Cinema a Prima Cool. Zahájením zemského digitálního vysílání těchto programů z pardubického vysílače Krásné totiž dosáhlo jejich pokrytí více než 70 procent populace České republiky, což je hranice celoplošnosti pro televizní vysílání, určená zákonem.

Vysílání digitální televize TV Barrandov bude od středy 31. března 2010 dostupné na území Pardubicka. Digitální televizní vysílání z vysílače Krásné pokryje většinu území Pardubického kraje a mělo by zvýšit dosavadní pokrytí signálu TV Barrandov na obyvatele ze současných 64 na 71 procent, sdělil marketingový ředitel TV Barrandov Janis Sidovský.

MAPY POKRYTÍ: Aktuální dostupnost TV Barrandov, Novy Cinema a Primy Cool v DVB-T

BRAND24

Zemské digitální vysílání Barrandova, Novy Cinema a Prima Cool v rámci multiplexu 2 z vysílače Krásné je možné naladit již od pondělního odpoledne, kdy České Radiokomunikace zahájily jeho testy. Oficiálním termínem startu je středa 31. března. Dosáhnutí celoplošného pokrytí by nemělo mít vliv na program zmiňovaných televizí, s výjimkou televize Barrandov.

Právě Barrandov totiž v době svého startu loni v lednu požádal Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), aby mohl do doby, než jeho pokrytí zemským digitálním signálem dosáhne 70 procent populace, mohl vysílat s omezeným programovým schématem. Nyní by tedy tato televize měla přejít na definitivní schéma.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).