Hlavní navigace

TV Barrandov bude bavit a slavit. Pomohou jí v tom Rosák, Svobodová i Bendová

12. 1. 2011
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: 115393
Digitální plnoformátová televize Barrandov oslavila včera své dvouleté výročí. Vedení stanice ho hodnotí pozitivně. Barrandov pomalu, ale jistě stoupá ve sledovanosti vzhůru a nedávno dosáhl šestiprocentního podílu na divácích. Do konce letošního roku by chtěl postoupit o další dva procentní body. Zda se to stanici podaří, teprve uvidíme. Barrandov však přistupuje k logickému kroku - své druhé narozeniny prováže s oslavami 80. výročí Filmových ateliérů Barrandov. Tato tématika se bude prolínat všemi jeho původními pořady. Hlavním tahákem bude pravděpodobně soutěž Videostop, která vrací na obrazovku moderátora Jana Rosáka.

Barrandov bude letos stavět na značce Filmových ateliérů Barrandov

Digitální plnoformátová televize Barrandov chce letos v dobrém slova smyslu vytěžit to nejlepší ze značky stejnojmenných věhlasných filmových ateliérů. Ty totiž právě letos slaví osmdesáté výročí, které chce stanice pochopitelně připomenout. Podle generální ředitelky stanice Janky Vozárové patří televize Barrandov a Filmové ateliéry Barrandov neodmyslitelně k sobě a nebylo by fér, kdyby se televize k této značce nehlásila. Jde o skutečnost, která může navíc Barrandovu přinést značnou marketingovou výhodu. Letošní osmdesáté výročí se bude proto prolínat všemi původními pořady, kde to jen bude možné.

Kromě legendární vědomostní soutěže s Janem Rosákem, která se na obrazovce představí s pozměněným názvem Barrandovský Videostop, se oslavy promítnou například do dokumentárního cyklu Tajemství, společenského magazínu Prominenti a také do samotných filmů. Stanice chce dosáhnout do konce letošního roku podílu na divácích (share) osm procent, což by podle Vozárové neměl být problém. V zisku však zatím ještě nějakou dobu nebude. Dle odpovědi generální ředitelky Janky Vozárové pro ekonomický deník E15 se stanice drží svého business plánu. Znamenalo by to, že do konce loňského roku se měla její ztráta pohybovat okolo tří set milionů korun.

Jan Rosák - Barrandovský videostop

Videostop je silná značka, a Jan Rosák k ní bezesporu patří. Na Barrandovském videostopu se bohužel nebude podílet Karel Čáslavský, který vystupoval v původním Videostopu na České televizi. (Foto: TV Barrandov)

Presskit TV Barrandov - jaro 2011

Presskit k jarnímu schématu TV Barrandov

Chcete si stáhnout a prohlédnout tiskový materiál, v němž televize Barrandov představila svoje jarní programové schéma novinářům? Nabízíme vám nezpracované a nijak neposunuté informace, na jejichž základě o včerejší tiskové konferenci Barrandova informovala média. Stáhnout si je můžete zde (PDF, 2MB).

Hlavním jarním tahákem je Barrandovský Videostop

Televizní diváci pravděpodobně nejvíce vyhlížejí na obrazovce TV Barrandov návrat legendární soutěže Videostop, která si ještě k svému názvu vzala přívlastek této televize: Barrandovský. Dobrou zprávou pro všechny je skutečnost, že se spolu s ní vrátí také moderátor původního Videostopu Jan Rosák. Na stranu druhou se budou muset tvůrci obejít bez filmového archiváře, historika a poradce soutěže v jedné osobě – Karla Čáslavského, který je i přes svůj vysoký věk velice pracovně vytížen a nemohl tak nabídku na natáčení přijmout. Barrandovský Videostop bude mít omezený počet epizod. Bude jich jedenáct, každá o stopáži 40 minut. Na režisérskou židli si sedl Petr Soukup. Stanice slibuje opět tři soutěžící, kteří se utkají o zajímavé ceny. Výherce se může těšit na cestu do Hollywoodu, kolébky americké kinematografie. Pojetí soutěže oproti originálu by se kromě vizuálu příliš měnit nemělo. Opět se tak můžeme těšit také na porotce z řad známých osobností. Čáslavského by měli nahradit především někteří režiséři.

Vendula Svobodová a Janis Sidovský

Vendulu Svobodovou uvidí diváci poprvé v televizi jako moderátorku. Je prý nervózní, ale na tuto roli se těší. (Foto: Jiří Vítek, TV Barrandov)

Vendula Svobodová poprvé v roli moderátorky. Podobně je na tom i Alice Bendová

Sázkou na neznámou prozatím zůstává angažování Venduly Svobodové, vdovy po zesnulém hudebním skladateli Karlu Svobodovi, do role moderátorky nové talk show. Svobodová doposud totiž žádný pořad nemoderovala a přiznala, že má před jeho vysíláním trému. Obsahem pořadu, který bude formátem patřit mezi talk show, má být povídání s lidmi, kteří za sebou mají podobný osud jako jeho moderátorka. Barrandov k této novince však zatím žádné bližší informace neprozradil. Neví se tak, jak se bude jmenovat, ani kdy se bude vysílat. Natáčení začne v dohledné době a pořad se na obrazovce objeví v průběhu jara. Samotné angažování Svobodové není také náhodou. Na tiskové konferenci přiznala, že se s současným šéfem marketingu televize Janisem Sidovským zná již delší dobu – pravděpodobně prý už od školních let a mají spolu vřelý vztah, který se v podstatě obrátí tímto způsobem v oboustrannou spokojenost.

Od dubna se má objevit na obrazovce další novinka – dvanáctidílná docu-soap Svatby jako řemen, kterou bude provádět moderátorka a herečka Alice Bendová. Ta spíše než svými schopnostmi zajímá muže svými ženskými přednostmi a často bývá kritizována recenzenty právě za to, že téměř v každém filmu, ve kterém se objeví, souloží s jeho hlavním hrdinou (viz Duše jako kaviár, Sametoví vrazi, Kajínek). Na její obranu je nutné uvést, že ji diváci mohli pravidelně vídat i v pořadu Hádej, kdo jsem na Primě jako jednoho z porotců.

Želvy Ninja 500

Animáček versus Ulice. Není to sebevražda? Barrandov dětskému bloku věří. (Foto: archiv TV Barrandov)

Barrandov Animáčku věří. Postaví ho proti novácké Ulici

Pravděpodobně největším překvapením, kterému však většina novinářů nevěnovala vůbec pozornost, je poměrně zásadní změna u dětského bloku Animáček. Televize ho totiž přesune z devatenácté hodiny, kdy konkuroval zpravodajství Primy, ČT a Novy, už na 18:25. Znamená to jediné: Barrandov věří své stálici natolik, že ji umístí do stejného vysílacího času, kdy Nova vysílá svůj nekonečný seriál Ulice. Jak moc se tento krok Barrandovu vyplatí a zda-li se nějakým způsobem změní čísla sledovanosti novácké never ending story, ukážou až nejbližší týdny. Barrandov ale bude pochopitelně pokračovat také v konkurenci zpravodajství. Jeho dětský blok trvá hodinu, takže na snížení čísel by se mohly údajně těšitČeská televize a Prima. Barrandov chce navíc vrátit na obrazovku animovaný seriál Želvy Ninja, který okupoval dětské televizní obrazovky v devadesátých letech. Kromě Želv Ninja budou pokračovat také Šmoulové a Gumídci.

BRAND24

Jitka Asterová - foto Frekvence 1

Skoro deset let moderovala Jitka Asterová na Frekvenci 1 Sexy život, nakonec se musela dnes již bývalá tvář této stanice s rádiem rozloučit. Lidé na ni ale nezapomenou. I nadále ji mohou sledovat v Prominentech na Barrandově. (Zdroj: Frekvence 1)

Pokračují všechny úspěšné formáty

Mezi nejúspěšnější pořady v zatím krátké dvouleté historii této televize, tedy bavíme-li se o době, po kterou je digitální plnoformátová stanice Barrandov v éteru, patřily z vlastní tvorby České milování (3. místo), Jak bude (2. místo) a Tajemství Jiřiny Švorcové (1. místo), kterou zná většina diváků pochopitelně jako „ženu za pultem“. Pomyslnou TOP 10 pak uzavírá Barrandovský koktejl. Z akvizic pak byly nejúspěšnější filmy a seriály Ještě větší blbec, než jsme doufali (3. místo), 30 případů majora Zemana (2 místo) a Žena za pultem (1. místo). Pokud jde o pořady, které budou na Barrandově pokračovat, jde o Prominenty, Co bude dnes k večeři?, Politickou střelnici, Pelíšky slavných a dokumentární cyklus Tajemství. Co se týká filmových tipů, stanice sází například na snímky s Tomem Cruisem. Toho chce divákům nabídnout hned ve dvou snímcích – Vanilkovém nebi a Firmě. Dále diváci uvidí například Milence s Gwyneth Paltrow, Hru osudu se Scarlett Johansson, Temnou hmotu s Meryl Streepovou nebo Miluj mě, prosím s Joshem Hartnettem.

TK Barrandov - jaro 2011

FOTOGALERIE: Jak TV Barrandov představovala jarní schéma

Tiskovou konferenci o programovém schématu pro letošní jaro pořádala televize Barrandov v úterý 11. ledna 2011 od 11 hodin ve svém sídle v prostorách Filmových ateliérů Barrandov v Praze. Stalo se tak přesně dva roky poté, co tato televize zahájila vysílání. Novinářům se představily nové tváře připravovaných původních pořadů, především pak moderátor Barrandovského Videostopu Jan Rosák, moderátorka připravované talk show Vendula Svobodová a moderátorka reality show Svatby jako řemen Jana Bendová. Podívejte se na fotogalerii.

Na co se nejvíce těšíte z jarního programového schématu Barrandova?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).