Hlavní navigace

Tuzemská Fashion TV se bude soudit, nelíbí se jí zneužití její značky

14. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 7. 2009

Módní a lifestylové stanici Fashion TV, respektive její česko-slovenské pobočce, se nelíbí, že v současné době dochází na tuzemském trhu k pošpiňování jejího dobrého jména, a to prostřednictvím domény www.fashiontv.cz, kterou provozuje Jiří Doležal. Ten však nemá s módním kanálem nic společného. Doležal má tuto doménu zaregistrovanou od roku 2006 a odmítl ji společnosti Carolinas Corporation, provozovateli česko-slovenské Fashion TV, odprodat.

Na webu fashiontv.cz je k dispozici několik položek jako Móda, Miss, Modeling, Společnost apod., působí však amatérským dojmem – jde o informační web bulvárního vzezření, který může Fashion TV připomínat také logem. I to mohl být, proč se společnost Carolinas Corporation proti těmto stránkám ohrazuje.

Pan Doležal je majitelem domény www.fashiontv.cz, vydává se za člověka reprezentujícího tuto originální značku, zneužívá její dobré jméno a poškozuje ji. Jediným subjektem majícím licenci pro mediální aktivity k jejímu používání značky Fashion TV v ČR a na Slovensku je firma Carolinas Corporation, sdělila dnes novinářům výkonná ředitelka televize Zuzana Poláčková.

BRAND24

Po provozovateli webu požaduje firma zdržení se protiprávního jednání, změnu doménového jména, přiměřené zadostiučinění, náhradu škody a náklady řízení. Fashion TV působí na česko-slovenském trhu od 1. března letošního roku. Už tehdy sám Jiří Doležal upozorňoval na to, že značku Fashion TV si založil již o šest měsíců dříve než její současní provozovatelé, konstatoval týdeník Strategie.

ČTĚTE TAKÉ:
Jaká bude česko-slovenská Fashion TV? Na satelitu trvale nekódovaná
Fashion TV se představila českému a slovenskému trhu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).