Hlavní navigace

Trojka bude dostupná i v DVB-T, ale pouze na východním Slovensku

29. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 7. 2008

Připravovaný sportovní kanál slovenské veřejnoprávní televize, Trojka, bude dostupný nejen v kabelových rozvodech a prostřednictvím satelitní platformy SkyLink, ale také v terestrické digitální síti. Sledovat ho však budou moci pouze diváci na východním Slovensku, a to ve městech Košice a Prešov a jejich bezprostředním okolí. STV to uvedla na svých webových stránkách, informaci potvrdil také Telekomunikační úřad SR. Na skutečnost upozornil slovenský server Digimedia.sk. Z důvodu zařazení tohoto kanálu do tamního DVB-T bude zítra provedena na vysílačích ve zmíněných lokalitách odstávka.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Slovenskou Trojku v HD nabídne také UPC, ale u nás ne

Trojka najde místo v DVB-T pilotu na východním Slovensku proto, jelikož multiplex neobsahuje vysílání rozhlasových stanic, dodává server. Ten v současné době obsahuje kanály Jednotka, Dvojka, Markíza, Joj a TA3. V HDTV verzi bude nový kanál z produkce STV dostupný v satelitní platformě SkyLink a také v tamní digitální kabelové televizi od společnosti UPC. Trojka zahájí vysílání 8. srpna a po dobu Letních olympijských her v Pekingu bude vysílat jak ve standardním, tak ve vysokém rozlišení. Poté už jen v SD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).