Hlavní navigace

Tři procenta domácností nevěděla o konci analogu v Praze

12. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 11. 2009

Pouhá tři procenta Středočechů nevěděla o ukončení zemského analogového televizního vysílání ve středních Čechách. Tvrdí to Národní koordinační skupina (NKS), která si nechala udělat na téma vypínání průzkum. Nejčastějším důvodem odkládání přechodu byly časové důvody. Tento přístup se opakuje u všech oblastí, stejné zkušenosti mají i v zahraničí, uvedl koordinátor Zdeněk Duspiva.

Na poslední chvíli řešilo přechod na digitální vysílání 12 % domácností. Z průzkumu na šestistých respondentech, který probíhal od 2. do 8. listopadu, vyplynulo, že více jak polovina domácností přešla na zemské digitální televizní vysílání, 21 % respondentů dalo přednost satelitnímu příjmu a 17 % kabelové televizi. Analogový příjem z jiných vysílačů dále využívají 3 % respondentů, IPTV využívají 2 % respondentů. Bez televize je v tuto chvíli 1 % respondentů. Informační kampaň k přechodu na digitální TV vysílání hodnotilo kladně 91 % respondentů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).