Hlavní navigace

Tři nové pořady na ČRo - Radio Wave: Čelisti, Diagnóza F a Kruton

4. 2. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
4. 2. 2011

Třemi novými pořady oslavilo páté výročí zahájení svého vysílání Radio Wave, digitální stanice Českého rozhlasu pro mladé posluchače. Od února se v jeho programovém schématu objevují relace Čelisti, Diagnóza F a Kruton. Jsou to dárky pro posluchače k právě oslaveným pátým narozeninám Radia Wave a vhodně rozšiřují tematický záběr stanice, sdělil Michal Bureš, marketingový a PR manažer Radia Wave.

K TÉMATU: Radio Wave oslavilo pět let vysílání koncertem v Praze zdarma

Pořad Čelisti se zaměřuje na filmové recenze a novinky, a na ploše 60 minut se s ním budou posluchači setkávat každý čtvrtek od 18 hodin. Provázet jím bude trojice filmových publicistů: Aleš Stuchlý, Vít Schmarc a Dan Řehák z časopisů Cinepur a A2. Radio Wave se tak pouští do přímého souboje s pražským alternativním Radiem 1, které podobný pořad Odvážné palce vysílá každý čtvrtek od 17:00 do 17:30 hod. a střídají se v něm filmoví kritici František Fuka, Tomáš Baldýnský, Alexandr Michailidis, Ondřej Vosmík a Iva Hejlíčková.

ČTĚTE TAKÉ: Pět let Radia Wave: Nadšení zatípnuté Radou Českého rozhlasu

Další novinkou Radia Wave je rovněž čtvrteční pořad Diagnóza F, který se bude od 21 hodin věnovat problematice duševních chorob a poruch chování. Uvádět jej bude Adéla Paulík Lichková, která si bude do studia zvát psychology, psychiatry a psychoterapeuty. Diagnóza F je otevřena tématům, o kterých se těžko mluví. Nabízí jiný pohled na nelehké životní situace, kterými možná procházíte. Nikdo není imunní. Mít psychiatrickou diagnózu ovšem nemusí znamenat, že jste blázni, vysvětluje moderátorka.

Tipy C

NAPSALI JSME: Radio Wave čekají změny, naznačil Duhan. Je příliš úzce zaměřené

Na pondělní večery od 22 hodin pak Radio Wave připravilo magazín Kruton. Bude hudbu, která mluví jazykem rapu, především tedy hip hop, jeho kořeny, současné proměny a nové směry. V této hudbě hraje důležitou roli také text, a komunikovat tedy hudbou i slovem s vámi bude badatelka v oblasti groovu Mary C, líčí marketingový manažer Radia Wave Michal Bureš. Kruton do určité míry nahradí zrušený pořad The Best Damn Rap Show.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).