Hlavní navigace

Towercom uvede v noci do provozu satelitní středisko na Barrandově

31. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 1. 2012

UVNITŘ FOTO Takzvané uplinkové středisko, neboli místo, ze kterého se posílá signál ze země na družici, aktivuje dnes na pražském Barrandově do ostrého provozu telekomunikační operátor Towercom. Novinářům to dnes oznámil mluvčí společnosti Michal Šuran. Uplink se nachází v areálu Barrandovských ateliérů. Svůj provoz zahájí během servisní noci, kdy provede zároveň velký přesun programů služeb CS Link a Skylink.

K TÉMATU: Přeladění CS Linku a Skylinku bude probíhat šest hodin. Víme víc

BRAND24

Vysílací parabolická anténa o průměru 3,7 metru zajistí dopravu televizních modulací na dva satelitní transpondéry ve výšce více než 36 tisíc kilometrů nad zemským povrchem. Přenos TV modulací z televizních studií k uplinkové stanici je zajištěn optickými vlákny a satelitní uplinková stanice patřící k nejmodernějším svého druhu je připojena na 24 hodinový dohledový systém a je součástí celého systému uplinkové služeb Towercomu, upřesnil Šuran. Towercom například zajišťuje servis satelitních služeb pro operátory nejen v České republice a na Slovensku, ale například i v Bulharsku, Maďarsku nebo Srbsku.

Uplinková parabola Towercomu na pražském Barrandově. (Zdroj: Towercom)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).