Hlavní navigace

Time Warner smí navýšit podíl hlasovacích práv v CME, rozhodla Evropská komise

14. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle Evropské komise nebude spojením mediálních skupin Time Warner a CME narušena hospodářská soutěž na území Evropské unie

Navýšení hlasovacích práv v CME, majiteli televize Nova, až na 49,9 procenta, což odpovídá jejímu vlastnickému podílu v této společnosti, může americká mediální skupina Time Warner. Podle agentury ČTK o tom rozhodla Evropská komise, která posuzovala vliv postupného spojování Time Warner a CME na hospodářskou soutěž v oblasti televizního vysílání. Hlasovací práva Time Warner dosud na základě dohody uplatňuje zakladatel CME Ronald Lauder, jemuž ale ve společnosti patří už jen 6,4 procentní podíl.

K TÉMATU: Time Warner opět navýšil podíl v majiteli Novy. Ovládá ho už téměř z 50 %

Smlouva o Lauderově zastupování vyprší ke konci června. Poté přeje téměř polovina hlasovacích práv v CME na Time Warner. Tato skupina zároveň může navýšit svůj podíl i podíl na hlasovacích právech nad 50 procent, k této operaci ale pravděpodobně nedojde letos, jak se původně předpokládalo. Skupině Time Warner patří placené filmové kanály HBO a Cinemax a filmové studio Warner Bros.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).