Hlavní navigace

Testy digitálního vysílání z pardubického vysílače Krásné začnou už v pondělí

26. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
26. 3. 2010

Oficiálně má zemské digitální televizní vysílání na Pardubicku začít až ve středu 31. března, první testy tohoto vysílání ale České Radiokomunikace zahájí již v pondělí 29. března. Na konferenci „Digitální vysílání přichází na Pardubicko“ to dnes v Pardubicích řekl technický ředitel České televize Rudolf Pop. Testy začnou 29. března odpoledne okolo 15. hodiny, upřesnil šéf techniky ČT.

K TÉMATU: Omezený výkon digitálního vysílání z Krásného bude mít i multiplex 2

Digitální vysílání pro Pardubicko zajistí vysílač Krásné v Železných horách. Ostrý start byl původně naplánován na středu 31. března, kdy měla z Krásného začít vysílat digitální síť 2 s programy Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool a TV Barrandov. Česká televize měla se svým veřejnoprávním multiplexem následovat až za dva měsíce, 31. května.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Digitální ČT v Pardubicích od 31. března, ale se sníženým výkonem 25 kW

Kavčí hory ale nakonec uspíšily start digitálního vysílání ČT na Pardubicku tak, že jej zahájí ve shodném termínu s komerčními televizemi. Krásné tak příští týden nabídne programy multiplexů 1 a 2. Oba začnou testovat již v pondělí 29. března odpoledne. Serveru DigiZone.cz to potvrdil i Patrik Slavík, technický ředitel televize Prima, která vysílá v multiplexu 2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).