Hlavní navigace

Výběrové řízení na krajské sítě pro digitální rozhlas se opozdí

8. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 4. 2010

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) nemůže vypsat plánovaná výběrová řízení na 13 krajských sítí pro zemský digitální rozhlas, dokud nebude vyřešené odvolání Českých Radiokomunikací proti výsledku konkurzu na operátora celoplošné sítě pro digitální rozhlas v takzvaném L-pásmu. V měsíční monitorovací zprávě za březen 2010 to píše ČTÚ. Původně úřad plánoval, že krajské tendry vyhlásí ještě v průběhu tohoto měsíce.

K TÉMATU: Výběrové řízení na celoplošnou síť pro digitální rozhlas ještě neskončilo

BRAND24

Úřad vypsal na sklonku loňského roku vůbec první výběrové řízení na celoplošnou síť pro zemský digitální rozhlas v L-pásmu, kterého se zúčastnily dvě společnosti. Vedle Českých Radiokomunikací šlo ještě o příbramskou firmu Teleko, která se dlouhodobě věnuje testům digitálního rozhlasového vysílání. Zatímco Teleko úřad z konkurzu vyřadil kvůli formálním pochybením v přihlášce, o nabídce Českých Radiokomunikací vůbec nerozhodl. ČTÚ uzavřel tendr bez vítěze.

Proti takovému rozhodnutí ale České Radiokomunikace podaly rozklad. Vzhledem k tomu, že toto rozhodnutí nenabylo právní moci, nemohou být do doby rozhodnutí o rozkladu následně vyhlášena výběrová řízení na udělení práv pro jednotlivá krajská přidělení, vysvětluje ČTÚ ve své březnové monitorovací zprávě. Na výběrová řízení na krajské sítě pro digitální rozhlas měly navázat tendry na 13 kmitočtových přídělů pro městské sítě digitálního rozhlasu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).