Hlavní navigace

Televizní tipy neděle: Tankový prapor, Mise na Mars a Statečné srdce

31. 7. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova, 13:00 – sci-fi Mise na Mars – V roce 2020 vysílá NASA první expedici s lidskou posádkou na planetu Mars. Při průzkumu záhadného objektu dojde k tragédii, po níž se posádka přestane hlásit. Ze Země je k Marsu okamžitě vyslána záchranná mise a vše probíhá podle plánu. Až do chvíle, kdy je kosmická loď zasažena rojem mikrometeoritů… (Mission to Mars, USA, 2000)

  • Nova, 17:45 – komedie Vítr v kapse – Hlavními hrdiny filmu inspirovaného vlastními zážitky režiséra Soukupa z plzeňské Škodovky jsou dva nerozluční kamarádi, kteří po absolvování průmyslovky nastupují do velkého strojírenského závodu. Tady prožívají první pomaturitní rok života, tady se jejich neujasněné představy a ideály střetávají s naprosto odlišnou praxí. Kromě rozporuplných zkušeností z práce se musí potýkat i se svými soukromými problémy. (Československo, 1982)

  • ČT1, 20:00 – hořko-sladká komedie Tankový prapor – Hrdinou neradostného, i když převážně humorného pohledu na vojenský život v roce 1953 je rotný Dany Smiřický potýkající se společně se svými kamarády s tupostí a buzerací důstojnického sboru. Popisuje Danyho milostnou avantýru s manželkou jednoho z důstojníků, jeho vzpomínky na nepřístupnou pražskou dívku a především to, jak s přehledem vzdoruje důstojnické tuposti útočící ze všech stran. (Československo, 1991, podle knihy Josefa Škvoreckého; režie: Vít Olmer; scénář: Radek John, Vít Olmer; kamera: Jan Malíř; hrají: Lukáš Vaculík, Roman Skamene, Simona Chytrová, Vítězslav Jandák, Miroslav Donutil)

Tipy C

  • Prima Cool, 20:00 – historický film Statečné srdce – Snímek inspirovaný skutečnou historickou postavou Williama Wallace, který se v 13. století postavil do čela odporu proti anglickému králi Eduardovi I. William se tajně oženil, aby se jeho žena Murron vyhnula králem nařízenému právu první noci. Jednoho dne se ji však pokusí znásilnit angličtí vojáci, a když ji William brání, je prohlášen za psance a Murron popravena. (Braveheart, USA, 1995; režie: Mel Gibson; hrají: Mel Gibson, James Cosmo, Sean McGinley

  • ČT2, 21:35 – krimi Kdo nastaví kůži – Bývalý inspektor, který se živí jako soukromý detektiv, se na radu komisaře pustí do pátrání po slepé dívce. Brzy poté ho navštíví muž, který se ho snaží přesvědčit, že dívka utekla s milencem do ciziny. Dřív, než si detektiv stačí promluvit s její matkou, je zastřelena a zanedlouho poté je detektiv unesen. (Pour la peau d'un flic, Francie, 1981; podle knihy: Jean-Patrick Manchette; režie: Alain Delon; hrají: Alain Delon, Anne Parillaud)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).