Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Tucet špinavců, Království nebeské nebo Já a ty

13. 6. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – válečné drama Tucet špinavců – Ostřílený major americké armády musí připravit skupinu zločinců k uskutečnění toho nejobtížnějšího bojového úkolu: sebevražedné mise. Úkolem je proniknout do střeženého zámku v okupované Francii, kam nejvyšší německé šarže přicházejí za zábavou a odpočinkem. (The Dirty Dozen, USA, 1967)

  • Prima Max, 20:15 – dobrodružný film Království nebeské – Křížová výprava očima mladého rytíře, který odchází na kraj známého světa bojovat za svůj ideál. Oživuje mystiku rytířského rebelanta a zobrazuje dávný boj mezi muslimy a křesťany o Svatou zemi, který se sice odehrál před tisíci lety, ale svými důsledky sahá až do přítomnosti. (Kingdom of Heaven, Velká Británie, Španělsko, USA, Německo, 2005)

  • ČT art, 21:05 – drama Já a ty – Nejnovější film Bernarda Bertolucciho vypráví o osamělosti a těžkostech dospívání. Čtrnáctiletý Lorenzo nemá rád lidi a sociální kontakty, a tak si místo školního lyžařského zájezdu tajně naplánuje týden v úkrytu. (Io e te, Itálie, 2012)

BRAND24

  • Prima Max, 23:20 – rodinné drama Děti moje – Poklidný havajský život Matta Kinga se začne sypat ve chvíli, kdy jeho žena po nehodě skončí v kómatu. Otec dvou dcer, předčasně vyspělé desetileté Scottie a sedmnáctileté rebelky Alexandry, který doposud sloužil jen jako „záložní“ rodič, se najednou musí vyrovnat s vědomím, že výchovu vlastních dětí musí zvládnout sám. (The Descendants, USA, 2011)

  • Nova Cinema, 22:55 – thriller Místo, odkud není návratu – Zabiják – Věrný remake francouzského snímku Brutální Nikita. Znovu se v něm setkáváme s osudem mladé punkerky (tentokrát se jmenuje Maggie), která je odsouzena za vraždu policisty k trestu smrti. Dostává ale ještě jednu šanci – bude žít, pokud začne pracovat pro vládu jako zabiják. (Point of No Return, USA, 1993)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).