Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Proces – Stát vs. Bárta a Škarka, Jízda a Liga mistrů

17. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 1, 20:00 – film Jízda – Pro jednoduchý příběh o tom, jak „dva chlapci potkali krásnou dívku“, potřeboval Jan Svěrák jen tři herce a jeden starý kabriolet. V českém dialogu s typickým americkým schématem (Bezstarostná jízda, Thelma a Louise) se však dvojice mladých mužů, Franta a Radek, nevydává na cestu k mexickým hranicím s policií v patách. Český film (1994).
  • ČT 2, 20:00 – dokument Proces – Stát vs. Bárta, Škárka – Klíčové okamžiky ojedinělého procesu s činovníky politické strany Věci veřejné, která to po jediném volebním úspěchu dotáhla až do vlády. To nejdůležitější z unikátního 70hodinového záznamu ze soudní síně jako výpověď o zákulisí a praktikách vládní strany. Dokument ČT (2012).
  • Viasat History, 20:00 – dokument Skutečné Kasino Royal – Když excentrický ošetřovatel v zoo, majitel kasina a multimilionář John Aspinall v roce 2000 ve věku 74 let zemřel, většina nekrologů se zaměřila na jeho celoživotní lásku ke zvířatům, zvlášť k jeho slavným tygrům. Aspinall si však vzal do hrobu temné tajemství – tajemství, jak přišel ke svému obrovskému jmění a jak se mu podařilo z relativně skromných poměrů vyšvihnout přímo do srdce londýnské smetánky. Britský dokument (2008).
  • ČT 4, 20:30 – fotbalový přenos Bayern Mnichov – Real Madrid – Přímý přenos semifinálového utkání nejprestižnější evropské klubové fotbalové soutěže, Ligy mistrů. O přestávce mezi poločasy Studio fotbal.
  • Nova Cinema, 21:50 – thriller Porota Valerie Alstonová je vydírána, aby jako členka poroty ovlivnila výsledek soudního procesu s mafiánským bossem. Když je ohrožen život jejího malého syna, nemá jinou možnost volby, než začít jednat… Americký film (1994).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).