Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Liga mistrů, Bathory a Brit Awards 2012 živě

21. 2. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
21. 2. 2012

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší nové každodenní rubrice. Každý den dopoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 1, 20:00 – film Bathory - Mimořádná osobnost Alžběty Báthoryové zaměstnává historiky už po staletí. Ještě dnes, bezmála čtyři sta let po její smrti se pohledy na její život a vinu rozcházejí. V Guinessově knize rekordů je uváděna jako největší vražedkyně v dějinách lidstva. Film je příběhem o Alžbětě a její nenaplněné lásce k slavnému italskému malíři Caravaggiovi, o manželském poutu nejmocnějších uherských rodů Báthory a Nádašdy a o intrikách palatína Juraje Thurza. Životopisní historické drama (Slovensko, Česká republika, Maďarsko, Velká Británie; 2008)
  • MGM, 20:00 – film Norimberský proces - Píše se rok 1948. V německém městě Norimberk pokračují procesy s nacistickými válečnými zločinci. Ti nejvyšší již své rozsudky vyslyšeli, teď jsou však na řadě lidé, kteří „jen“ sloužili režimu. Jednomu z poválečných tribunálů předsedá penzionovaný americký soudce Haywood (Spencer Tracy). O svém poslání si nedělá žádné iluze: ví, že největší případy už proběhly a lidé v Německu i Americe se raději ohlížejí dopředu než dozadu. Přesto se Haywood svého úkolu chopí s cílem dobrat se objektivního poznání o tom, jakou vinu na zvrácenostech nacistické říše nesou běžní občané. Drama (USA, 1961)
  • HBO 2, 20:25 – film Horší než smrt - V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat. Komedie (Velká Británie, USA, Německo, Nizozemsko; 2007)
  • ČT 4, 20:30 fotbal SSC Neapol – Chelsea FC - Přímý přenos vybraného utkání nejprestižnější evropské klubové fotbalové soutěže. Liga mistrů (2012)
  • ITV1, ITV1 HD (nekódovaně ze satelitní pozice 28,2), 21:00 – ceremoniál Brit Awards 2012 - Čeští diváci mají možnost díky nekódovanému satelitnímu vysílání kanálu ITV1 sledovat v přímém přenosu a také v atraktivním čase udílení prestižních hudebních cen Brit Awards, kde živě vystoupí řada hvězd současné populární scény – zpěvačky Adele a Rihanna, skupiny Coldplay, Florence and the Machine a řada dalších.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).