Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: FC Viktoria Plzeň - Željezničar Sarajevo a Cesta za vítězstvím

16. 7. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 17:25 – FC Viktoria Plzeň – Željezničar Sarajevo - Přímý přenos utkání 2. předkola Ligy mistrů UEFA
  • STV 2, 21:20 – drama a komedie 12:08 Na východ od Bukurešti - 22. prosinec 1989. Celá země sleduje v televizi v přímém přenosu, jak rozzuřený dav přinutil rumunského diktátora Ceaușesca uprchnout v helikoptéře z Bukurešti. V klidném městečku na východ od hlavního města, šestnáct let od tohoto historického dne, majitel místní televizní stanice pozve do talk show dva hosty, aby se podělili o své vzpomínky na ony slavné revoluční chvíle. Prvním je starý důchodce a občas Santa Claus, druhý je učitelem dějepisu, jehož celý plat právě pozřely dluhy za alkohol. Společně vzpomínají na den, kdy provolávali heslo „Pryč s Ceaușeskem!“. Až jeden telefonát televizního diváka zpochybní proklamované hrdiny, kteří možná tehdy spíše nasávali někde v baru nebo dělali přípravy na Vánoce, než se bouřili v ulicích. Rumunská dramatická komedie (2006)
  • ČT 2, 21:50 – psychologické drama PF 77 - Příběh kantorky, slavné herečky, a jejích studentů je zasazen do dobového rámce utužené normalizace, do doby, kdy se po okupaci sovětských vojsk snažila většina přežít v šedé zóně, a v boji proti režimu byla ochotna riskovat své postavení jen hrstka odvážných. České psychologické drama (2003)
  • Nova Cinema, 21:55 – drama Světlušky v zahradě - Pro Taylorovy to měla být příjemná oslava v domě sestry. Tragická autonehoda, však plány nečekaně změní a místo oslavy se koná pohřeb. Na pohřbu se objevuje i synova manželka, která se svým mužem nežije, a právě ona svou přítomností otevírá Pandořinu skříňku plnou tajemství. Americké drama (2008)
  • Prima Cool, 22:50 – sportovní drama Cesta za vítězstvím - V roce 1966 trenér basketbalového týmu v Texasu najme černošské hráče. Chce postavit špičkový tým. Zpočátku se setká s velkou nevolí obecenstva i sponzorů. V té chvíli totiž nikdo netuší, kam až to mužstvo dotáhne. Americké sportovní drama (2006)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).