Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Zamilovaná zvířata, Svéráz sovětského hokeje a Na dno vášně

15. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • FilmBox HD, 19:35 – dokument Zamilovaná zvířata – Rok co rok celá naše země zní zpěvem, reptáním a výkřiky – milostným voláním zvířat. Okázalé tance a dary jsou často nejlepšími prostředky k přivábení samičky/samečka a pro diváky se tak naskýtá mnohdy směšná či jímavá, ale vždy úžasných podívaná. Francouzský dokument (2007).
  • HBO, 20:00 – film Alois Nebel – Píše se konec osmdesátých let. Samotářský Alois Nebel pracuje jako výpravčí v malé stanici Bílý potok už dlouhá léta. Jeho dny na stanici plynou v poklidu až do chvíle, kdy na půdě stanice objeví skrývajícího se dezertéra Voloďu. Český film (2011).
  • ČT 4, 20:45 – dokument Svéráz sovětského hokeje – O dřevních dobách hokeje ve „Velké zemi“ a časech, kdy se za titul mistra světa uděloval sovětským hokejistům Leninův řád. Ruský dokument (2009).
  • Cinemax, 21:30 – film Na dno vášně – Madrid, 1970, prostitutka v autobuse porodí syna. O dvacet let později je tento syn, Victor, ve vězení za to, že postřelil policistu Davida. K incidentu došlo, když se pokoušel vynutit si pozornost Heleny, dívky, kterou potkal před týdnem na diskotéce. Helena měla zbraň, která náhodou vystřelila. Francouzsko-španělské drama (1997) režiséra Pedro Almodóvara.
  • ČT 2, 21:50 – film Hořký sníh – Režisér George Agathonikiadis je autorem nového koprodukčního filmu České televize, který vypráví příběh řeckého vojáka Andrease, jenž za druhé světové války v roce 1941 při ústupu omylem zastřelil německého důstojníka Richarda. S jeho smrtí se nikdy nesmířil. Česko-řecký film (2009).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).