Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Talentovaný pan Ripley, Městečko Pleasantville a Žert

30. 10. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – český film Křižovatky – Osmnáctiletý Dalibor Daněk vyrostl v dětském domově, nevyučil se a na Ostravsku se zapletl se skupinou pašeráků. Najdou se však takoví, co mu chtějí nezištně pomoci… České drama (1959).
  • STV 1, 20:20 – psychologický thriller Talentovaný pan Ripley – Tom Ripley je mladý muž, který se snaží vydělat si na živobytí v padesátých letech v New Yorku tím, že používá své „talenty“ — padělání, lhaní a vydávání se za někoho jiného. Během práce na večírku ho osloví zámožný stavitel lodí Herbert Greenleaf, kteří věří, že Ripley chodil na Princetonskou univerzitu spolu s jeho synem Dickiem. Greenleaf najímá Ripleyho k cestě do Itálie, aby zde přesvědčil Dickieho k návratu domů do Spojených států a za to Ripleymu zaplatí 1000 dolarů. Ripley návrh přijímá, ačkoliv na Princeton nikdy nechodil a s Dickiem se nikdy nesetkal. Americký psychologický thriller (1999).
  • Smíchov, 20:50 – komedie Městečko Pleasantville – Jedním z oblíbených programů televizní stanice Time je starý černobílý sitcom z idylického života jednoho amerického městečka padesátých let. Jedním z jeho nadšených fandů je středoškolák David, který zná celý seriál téměř zpaměti. Když jeho matka odjede s novým přítelem a on zůstane doma sám se svou stejně starou sestrou Jennifer, samozřejmě se s ní pohádá o to, na co se budou dívat v televizi. Během ní David s Jennifer stisknou tlačítko a rázem se ocitnou přímo v černobílém světě Davidova oblíbeného seriálu Pleasantville jako Bud a Mary Sue, děti manželů Parkerových, kteří patří k hlavním postavám seriálu. Americká fantasy komedie (1998).
  • Prima, 21:45 – kuchařská reality show Už dost, šéfe! - Nová série návratů do podniků, jež znáte z pořadu Ano, šéfe!, společně s oblíbeným šéfkuchařem a moderátorem Zdeňkem Pohlreichem. V tomto díle nás čeká návrat do pověstné restaurace Bohéma v Brně. Jak si vede dnes? Nový pořad Zdeňka Pohlreicha (2013).
  • STV 2, 22:05 – česká komedie Žert – Univerzitní posluchač Ludvík Jahn pošle z jakéhosi školení své dívce a zároveň kolegyni pohlednici, na níž mimo jiné napsal: Optimismus je opium lidstva! Zdravý duch páchne blbostí. Ať žije Trockij! A protože se píší léta padesátá, následky na sebe nenechají dlouho čekat. Dívka, jatá posvátným citem stranické povinnosti, předá pohlednici fakultní organizaci, Jahn je vyloučen ze strany, vyhozen z fakulty a jako obyčejný voják poslán do trestního pracovního útvaru nazývaného Černý prapor a pověstného mimořádně surovým zacházením. Česká komedie (1968).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).