Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Šostakovič geniální, Zabijácké rekviem nebo Město

21. 9. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – romantický Zakletý v čase – knihovník Henry trpí vzácnou genetickou anomálií, díky níž dokáže cestovat časem. Nedobrovolnou schopnost ale nemůže ovládat, a tak ji bere spíše jako prokletí než dar. Jeho život se ale mění v okamžiku, kdy potká krásnou Clare, která tvrdí, že jej zná celý svůj život…

  • Prima Zoom, 20:00 – Ťan-šan: Země medvědů a koní – na jihu Kazachstánu v pohoří Ťan-šan začíná jaro a dvě medvíďata spolu s matkou právě opustila brloh. Dobrodružství jejich života může začít.

  • ČT Art, 20:20 – dokument Šostakovič geniální - Portrét avantgardního ruského skladatele XX. století. Jeho Lady Macbeth Mcenského újezdu měla premiéru v Leningradu 22. ledna 1934 a sklidila nadšenou odezvu publika i odborníků. Byla to zbrusu nová sovětská opera, úspěšná doma i v cizině. Dva roky poté vyšel v deníku Pravda článek, očividně ovlivněný samotným Stalinem, s titulkem „Chaos místo hudby“. Přes noc se tak mladý, sotva třicetiletý úspěšný skladatel stal terčem nevybíravého pranýřování v celonárodním měřítku.

BRAND24

  • Prima Max, 22:45 – thriller Zabijácké rekviem – půvabná Lucrece je ženou mnoha tváří, je nejen talentovanou operní pěvkyní, ale i chladnokrevným nájemným vrahem. Lucrece má v plánu pověsit své zabijácké řemeslo na hřebík, předtím se však rozhodne provést ještě poslední akci. Jejím úkolem je odstranit operního pěvce Childa, po jehož pozemcích touží ropná společnost.

  • Nova, 23:05 – krimi Město – Doug stojí v čele bandy nelítostných bankovních lupičů a chlubí se tím, že vždy dosáhne toho, co chce. Jenže poslední akce se pořádně zkomplikuje a jako rukojmí jsou nuceni vzít s sebou manažerku Claire. Dívku posléze bez úhony propustí, ale šéf lupičů si uvědomí, že se do ní zamiloval, a vyhledá ji. Jenže netuší, že jeho láska se stane klíčem bostonské FBI, která se delší dobu snaží bandu dopadnout, a navíc má pro ni velkou slabost agent FBI…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).